vineri, aprilie 19, 2024
Jurnal giurgiuvean
AcasăActualitatePatriarhul Daniel a mărturisit că s-a vaccinat! Nu a vrut să spună,...

Patriarhul Daniel a mărturisit că s-a vaccinat! Nu a vrut să spună, însă, jurnaliștilor unde, când și cu ce fel de vaccin

Miercuri, 24 noiembrie, prezent la Parlament, Patriarhul Daniel a spus jurnaliștilor care îl asaltau, că s-a vaccinat anti-COVID:Sigur, m-am vaccinat, gata !”

Liderul Bisericii Ortodoxe a făcut declarația în Parlament, la finalul ședinței solemne a legislativului cu ocazia Zilei Naționale.

El a refuzat însă să spună ce vaccin a primit, insistând că sunt „date confidențiale”.  PF Daniel nu a răspuns nici atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă a primit o doză de vaccin anti-Covid sau două…

Solicitat să spună dacă are vreun sfat pentru enoriași, Patriarhul a transmis: „să asculte sfatul medicilor”! Informație ca  a fost confirmată ulterior și de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. „Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja bine-cunoscută”.

În luna octombrie, în plin val 4 al pandemiei, Patriarhul Daniel transmitea un ”îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate”, în care le spunea oamenilor, ca și miercuri, 24 noiembrie,  „să respecte măsurile de protecție sanitară și să asculte îndemnurile medicilor”, fără însă a face vreo referire concretă la vaccinare.

Este surprinzător cum, în timp ce tuturor cetățenilor li se cere, peste tot , certificatul verde, care să le ateste vaccinarea, în cazul primului om al Bisericii Ortodoxe Române, această obligativitate nu este valabilă, dovedindu-ni-se că,  la noi, măsurile se aplică discreționar, în raport cu funcția pe care cineva o deține sau de statutul pe care îl are în mediul social.

În timp ce Papa Francisc s-a vaccinat public, chiar și cu cea de-a treia doză, din dorința de a fi un exemplu pentru credincioși,   Prea Fericitul Daniel, Patriarhul României, dintr-o  Prea Sfințită Discreție, de neînțeles,  demonstrează, fără voia sa, cât de privilegiate sunt în România înaltele fețe bisericești.

(Jurnal)

ARTICOLE SIMILARE

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
10.1 ° C
10.1 °
10.1 °
49 %
1kmh
100 %
vin
10 °
sâm
14 °
Dum
19 °
lun
12 °
mar
14 °

Stiri

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!