stema-romanieiCu 294 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” și 6 ”abțineri”, plenul Camerei Deputaților a adoptat propunerea legislativă privind proclamarea zilei de 10 Mai sărbătoare națională.

Potrivit raportului Comisiei pentru muncă, proiectul legislativ are ca obiect de reglementare consacrarea zilei de 10 Mai ca sărbătoare națională. Totodată, se propune instituirea în sarcina autorităților centrale și locale a obligației de a organiza manifestări prilejuite de sărbătorirea acestei zile, în limita alocațiilor bugetare aprobate.

În expunerea de motive, inițiatorul proiectului, senatorul PNL Puiu Hașotti a precizat că la data de 10 Mai au avut loc trei momente istorice diferite: 1) Începutul domniei lui Carol I în România; 2) Declararea Independenței de stat a României și 3) Încoronarea primului rege al țării, toate trei legate indisolubil de instituția monarhiei. (Jurnal)

1 COMENTARIU

  1. Si uite asa 294 de idioti necunoscatori de documente istorice de importanta nationala si necunoscatori de istorie a neamului au prostit o tara intreaga si au declarat 10 mai ziua declararii independentei de stat a Romaniei. Mai, documentele o spun clar: aceasta a fost declarata pe 9 mai si nu de catre rege. Dar cand esti un sugaci pe la Camera Deputatilor, ce mai conteaza o zi in plus sau un minus?
    P.S. Hașotti o fi nume de jidan? – ca nu mai poti in tara asta de ei!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.