De 1 martie hoții au încercat să se folosească de această zi, crezând că organele legii sunt mai vulnerabile , bănuind  că aceștia ar fi  ocupați cu florile și mărțișoarele… Așa se face că pe parcursul întregii zile de sâmbătă s-au înregistrat o serie de infracțiuni din care vă vom relata, în rândurile de mai jos,  doar câteva.

Era ora 9.30, când poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Colibaşi din cadrul Secţiei nr. 2 de Poliţie Rurală Comana, au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Colibaşi, satul Câmpurelu, judeţul Giurgiu, cu privire la faptul că în noaptea de 27/28.02.2014, un individ îi furase din grădină o pompă electrică de apă, un sorb şi furtunul folosit pentru irigare. Autorul a fost prins și deferit  justiției.

În aceeași zi, de data aceasta poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Găujani au fost sesizaţi, de către  o femeie de 56 ani, din municipiul Giurgiu, despre faptul că în perioada 23 -25 februarie, persoane necunoscute i-au pătruns în curtea locuinţei de vacanţă pe care o deţine în comuna Găujani, de unde i-au furat mai multe bunuri de uz casnic. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a fost identificat și autorul. El este S. I. A., de 24 ani, din comuna Găujani. Acesta, în noaptea de 23/24 februarie, a escaladat gardul casei de vacanță și a pătruns în curtea locuinţei lui P. M., iar apoi prin podul locuinței a intrat în casă , de unde a  furat ce i-a căzut în mână:  mai multe întreruptoare şi prize electrice, un telefon fix (portabil), două cabluri pentru conexiune TV-DVD, un cuţit de inox şi un „boloboc” folosit în construcţii.

Bunurile au fost ridicate de poliţişti şi predate părţii vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.Tânărul este cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

În aceeași zi, la ora 13.10, D. D., de 34 ani, din oraşul Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, administratorul unei societăţi comerciale din localitate i-a sesizat pe poliţişti, l că în jurul orelor 12.00, persoane necunoscute i-au furat dintr-un microbuz, piese auto în valoare de aproximativ 2000 lei.  În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţişti a fost identificat C. C. I. ( 17 ani), din oraşul Bolintin-Vale. Acesta, prin forţarea sistemului de închidere al uşii de acces, laterale , a autospecialei, a pătruns în interior de unde a furat o punte auto, un arc auto, două scaune, o bară de torsiune, două bascule auto, două planetare, o jantă cu anvelopă şi alte trei jante, bunuri cu care minorul a fugit pușcă să le vândă la un centru de achiziţionare a deşeurilor metalice.

Bunurile au fost ridicate de poliţişti şi predate părţii vătămate, prejudiciul, în valoare de aproximativ 2000 lei, fiind recuperat în totalitate, iar minorul este cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. (JGR)