1.260 pachete cu țigarete, ascunse, descoperite de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu

0
349

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, 1.260 de pachete cu țigarete, ascunse și nedeclarate. Bunurile aparţineau şoferului mijlocului de transport, care nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru acestea.

În data de 24.11.2022, în jurul orei 11.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul P.T.F. Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un microbuz, condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 45 de ani.

Cu această ocazie, în urma controlului efectuat, colegii noștri au descoperit, în plafonul acestuia și sub bancheta șoferului, cantitatea de 1.260 pachete cu țigarete de diferite mărci. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că bunurile  aparţin șoferului microbuzului care nu deţinea documente de provenienţă pentru acestea.

Produsele, estimate la o valoare de 28.980 lei, au fost indisponibilizate de către polițiștii de frontieră, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, conform art. 452 din  Legea 227/2015.”, informează Compartimentul purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)