WIROM modifică modalitatea de plată a tarifului de racordare

1
149

wirom-turnuBucureşti, 10 februarie 2016 – Începând cu anul 2016, WIROM vine în sprijinul clienţilor casnici cu o nouă modalitate de plată a tarifului de racordare la sistemul de distribuţie a gazelor naturale.

Modificarea constă în eliminarea avansului pe care clienţii îl achitau la semnarea contractului de racordare. „WIROM este unul dintre puţinii operatori din piaţă – dacă nu chiar singurul – care nu solicită plata în avans a tarifului de racordare. Prin simplificarea procedurii de racordare dorim să venim în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri. În acest sens am eliminat necesitatea plăţii avansului tarifului de racordare la semnarea contractului de racordare. Tariful se achită în prezent integral numai după execuţia branşamentului.” a declarat Illo Vogelhaupt, Director Executiv Comercial WIROM. Accesul la sistemul de distribuţie a gazelor naturale se realizează în regim reglementat, conform HG 1043/01.07.2004. Tariful de racordare cuprinde mai multe componente care reprezintă taxele pentru obţinerea autorizaţiei de construire a instalaţiei de racordare şi a avizelor de amplasament de la deţinătorii de utilităţi. De asemenea, acesta cuprinde şi taxele aferente realizării efective a instalaţiei de racordare şi cele conexe postului de reglare-măsurare.

Tariful de racordare garantează clienţilor accesul la sistemul de distribuţie a gazelor naturale în condiţiile stabilite în acordul de acces.

WIROM GAS SA asigură servicii de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale în oraşele Alexandria, Corabia, Giurgiu, Olteniţa şi Turnu Măgurele. Compania a investit până în prezent 22 milioane euro în dezvoltarea sistemelor de distribuţie cu o lungime de 260 km care alimentează aproximativ 35.000 de clienţi.

1 COMENTARIU