zona-libera-giurgiu Marţi, 9 august, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Giurgiu, a fost  aprobată  în unanimitate trecerea SC Zona Liberă din administrarea municipalității în subordinea Consiliului Judeţean Giurgiu. 

Mai întâi, consilierul juridic Daniela Pătru a explicat faptul că, din punct de vedere legal, această trecere este consfinţită de o decizie a Curţii Constituţionale din 2014, ce prevede ca o Zonă Liberă să fie administrată de către autorităţile judeţene.

La rândul său, administratorul public al judeţului, Răzvan Cuc, a luat cuvântul şi a vorbit despre oportunitatea revenirii SC Zona Liberă la Consiliul Judeţean Giurgiu: Şi eu am fost director al Zonei Libere, 2 ani şi jumătate, şi cunosc problema legată de lipsa unei infrastructuri adecvate pentru atragerea de noi investitori acolo. Zona Liberă Giurgiu trebuie văzută ca un pol economic, trebuie văzută ca o entitate generatoare de locuri de muncă. Şi atunci am spus, dar reiau ideea, că autorităţile locale, în speţă Consiliul Local, nu pot suporta costurile necesare punerii la punct a infrastructurii şi că singura soluţie o reprezintă fondurile europene, a spus Cuc.

Acesta a adăugat faptul că, întrucât Zona Liberă nu este eligibilă singură pentru a putea depune proiecte europene, cea mai bună soluţie o reprezintă preluarea de către o instituţie cum este Consiliul Judeţean Giurgiu.

De asemenea, consilierii județeni din partea ALDE Giurgiu, prin vocea lui Constantin Basangiac, au apreciat că transferul Zonei Libere Giurgiu din administrarea municipalității în subordinea Consiliului Județean este mai mult decât oportun, reprezentând soluția de dezvoltare a acestei zone, pe care o așteptăm cu toții.

(T. Nicolau)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here