Cu ocazia Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu a organizat vineri, 28 noiembrie  ( ora 12.00), Ziua Porţilor Deschise, activitate ce se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale.

Întâlnirea cu invitaţii şi vizitatorii a debutat în prezenţa conducerii Inspectoratului, ofiţerilor şi agenţilor din cadrul diverselor servicii operative şi suport ale I.P.J. Giurgiu şi a reprezentanţilor mass-media. În timpul întânirilor, pentru înţelegerea şi familiarizarea cu activităţile desfăşurate de structurile poliţiei, ofiţeri şi agenţi specialişti în domeniul criminalistic, rutier, prevenirii criminalităţii, intervenţiei şi acţiunilor speciale, au prezentat informaţii despre activităţile specifice, plecând de la sesizarea evenimentelor, continuând cu metodele folosite în descoperirea şi capturarea persoanelor bănuite de săvărşirea unor infracţiuni şi încheind cu rolul şi locul poliţistului în comunitate.

Elevilor de la unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu le-au fost prezentate ofertele educaţionale şi condiţiile de admitere la unităţile de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Poliţiştii Serviciului Acţiuni Speciale au prezentat vizitatorilor echipamentul de protecţie al forţelor de intervenţie, armamentul folosit în cadrul misiunilor specifice iar poliţiştii Serviciului Criminalistic le-au arătat câteva din mijloacele tehnice folosite de specialiştii criminalişti în identificarea persoanelor, ridicarea şi compararea unor categorii de urme, elevii fiind interesaţi şi încântaţi mai ales de “ testarea cu Detectorul de minciuni”.

Cu ocazia Zilei Porţilor Deschise invitaţii au putut participa şi la ceremonia de avansare în gradul profesional următor la termen şi înaintea expirării stagiului minim a poliţiştilor care s-au remarcat în activitate, respectiv a 94 de agenţi şi 25 de ofiţeri de poliţie, trăind alături de aceştia emoţia şi bucuria împlinirii profesionale.

Activităţile dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României, vor continua în data de 1 Decembrie când I.P.J Giurgiu va participa cu un detaşament de poliţişti şi autospeciale alături de alte forţe ale Ministerului Afecerilor Interne şi Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu la  parada militară, organizată în Piaţa Tricolorului din municipiul Giurgiu.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.