Doresc ca pe 12 septembrie să declar ”Ziua Porților deschise la liceul Ion Maiorescu” – a declarat zilele trecute primul edil al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu . În acest scop vreau să facem o recepție preliminară a lucrărilor finalizate. Cu acest prilej doresc să-l invit pe Ministrul Învățământului și pe toți directorii de școli și licee din municipiu la acest eveniment. Îi invit să participe și pe copiii și părinții lor, pe toate cadrele didactice care au învățat și predat la Maiorescu în toți anii. Luni, 8 septembrie, voi face anunțul oficial. De asemenea, a mai spus Nicolae Barbu, doresc ca luni, 15 septembrie, elevii să înceapă cursurile într-o școală nouă. Pentru a se ajunge aici am asigurarea firmei câștigătoare a licitației pentru mobilier, care mi-a zis că într-o săptămână este gata totul, mai puțin dulapurile care vor veni după 15 septembrie.

Tot pe 8 septembrie – mai spunea Nicolae Barbu –  vom planta în curtea Colegiului Maiorescu și un platan simbolic, în locul fostului stejar. Mai trebuie să asfaltăm și curtea interioară dar sunt optimist și cred că și acest lucru va fi gata la timp. După 7 ani de agonie profesorilor de la Maiorescu nu le vină să creadă că în doar 5 luni s-au putut face atâtea lucruri. Se lucrează în continuare bine și trainic la gardul colegiului, firma SHIPYARD ATG, prin domnul Apostol Teodor Gheorghe,  m-a asigurat că tot gardul va arăta ca nou în urma unor proceduri tehnologice speciale – a mai precizat primul edil al municipiului Giurgiu. (C. Heliade)

 

 

 

 

3 COMENTARII

 1. D-LE PRIMAR , TREC ZILNIC CATRE PIATA SI DOREAM SA SCRIU CITEVA RINDURI CHIAR IN LEGATURA CU ACEST GARD. D-VS. SPUNETI CA FIRMA RESPECTIVA LUCREAZA REPEDE, BINE SI TRAINIC, EU SPUN CA LUCREAZA INCET, PROST SI CU CAFEAUA IN MINA IAAR MESTERUL CARE I-I PASTORESTE SE AGITA CONTINUA. DACA VA UITATI ASA CUM M-AM UITAT SI EU PE DIRECTIA STILPILOR DE GARD INCASTRATI IN BETON ARATA JALNIC, CRED CA SI CEL MAI NEAVENIT POATE OBSERVA ACEST LUCRU. EU NU AS ACHITA UN LEU PENTRU ASA LUCRARE.

 2. Liceul nostru …
  „Liceului ce ne-a lansat în lume
  Și glorie și slavă sa-nchinam,
  Că el ne-a dat și nume și renume,
  Și cu respect destinul sa-l urmăm.

  E locul unde ne -adunăm cu toții,
  Unde promoțiile afluiesc …terestru,
  Să ne uimim copiii și nepoții
  Cu ce-a-însemnat Liceul Maiorescu!

  Nu lăcrimați,zâmbiți cu nostalgie,
  Copilului care mai este-n voi,
  Trăiți acum momentul de magie
  De-a mai privi o clipă înapoi.

  În inimi să ne -avem pe fiecare,
  Păstrați doar amintirea cea frumoasă,
  Cu gândul sau cu pasu-n lăcrimare
  Să mai venim la Giurgiu ca acasă!”…

  (După”Apel solemn”,de Iulian Patca,30 august 2014,Breaza ,fragment)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.