În perioada 5-7 decembrie, ECOTIC ( organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice), organizează cu sprijinul Greenweee International, Primăria Giurgiu, Agenția pentru Protecția Mediului Giurgiu și Financiar Urban o nouă campanie de conștientizare și colectare, denumită “Zilele Reciclării în orașul Giurgiu!”. Campania face parte din seria de 30 de campanii locale ce vor fi desfășurate la nivel national și sunt intitulate generic “Zilele Reciclării în orașul tău!”. Aceste campanii fac parte din proiectul “Caravana ECOTIC”, proiect dezvoltat de către Asociația ECOTIC prin contribuția instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

În cele 3 zile de campanie (5-7 decembrie), locuitorii Municipiului Giurgiu vor putea vizita Caravana ECOTIC, o expoziție mobilă pe 4 roți, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Caravana ECOTIC va fi amplasată pe strada pietonală Mircea cel Batran și va fi deschisă în intervalul orar 10 00 – 18 00.

În cadrul acestei campanii va fi organizată o tombolă: cetățenii  vor primi pentru fiecare deșeu de echipament electric și electronic complet, predat la caravană, un voucher de participare la aceasta. Tombola va avea ca premii 3 tablete ASUS oferite de către Greenweee International. (Jurnal)

 

Parte din proiectul „Caravana ECOTIC” este și programul dedicat școlilor, „Zilele ECO în Școala ta!”. In cadrul acestui program au fost vizitate în perioada 2-4 decembrie, următoarele școli din Giurgiu: Școala Gimnazială „Academician Marin Voiculescu”, Școala Gimnazială nr 5 „Emil Gulian” și Colegiul Național Ion Maiorescu. Prin implementarea acestei campanii, ECOTIC își propune să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).