În data de 13 ianuarie, ora 14.00, la Postul de Poliţie Valea Dragului s-a prezentat paznicul de vânătoare din cadrul Ocolului Silvic Comana, care a sesizat faptul că, efectuând un control în zona de responsabilitate – Fondul de vânătoare nr.16 Frumuşani, în apropierea satului Vărăşti, a depistat un bărbat care a braconat un fazan,  folosind o armă de vânătoare.

Din cercetări a rezultat faptul că S. V., de 42 ani, din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, deţinea permis de armă, în care are înscrisă arma de vânătoare găsită asupra sa.  Suspectul a declarat poliţiştilor că în data de 13.01.2013, în jurul orelor 14.00, când a fost depistat de reprezentanţii Ocolului Silvic Comana, se întorcea de la o vânătoare legal efectuată, unde a împuşcat fazanul găsit asupra sa şi a prezentat în acest sens o autorizaţie de vânătoare colectivă eliberată de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Giurgiu, cu valabilitate pentru data de 13.01.2013. Faţă de suspect, se efectuează cercetări sub  aspectul săvârşirii infracţiunii de „Braconaj cinegetic”, încercându-se a se afla dacă vânătorul minţise sau a spus adevărul cu privire la partida de vânătoare.  Poliţiştii au procedat la ridicarea armei şi a vânatului, urmând ca în continuare să efectueze cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

În aceeaşi zi, la ora 12.15, poliţiştii Secţiei nr. 2 de Poliţie Rurală Comana – Postul de Poliţie Valea Dragului au fost sesizaţi de către paznicul de vânătoare din cadrul Ocolului Silvic Comana, judeţul Giurgiu, că în apropierea localităţii Valea Dragului, judeţul Giurgiu, a depistat trei persoane care se află la braconaj cu arme de vânătoare.  Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Postului de Poliţie Valea Dragului, cu ocazia cercetărilor şi investigaţiilor efectuate au constatat că R. G., de 62 ani, R. Ş., de 30 ani, ambii din municipiul Bucureşti şi Ţ. V., de 37 ani, din comuna Valea Dragului, judeţul Giurgiu, s-au deplasat pe Fondul de vânătoare nr.16 Frumuşani, aparţinând Ocolului Silvic Comana, judeţul Giurgiu, fără a poseda autorizaţie legală de vânătoare, unde R. G. a împuşcat un iepure de câmp cu o armă de vânătoare deţinută legal.  La vânătoare a participat şi R. Ş., care, fără a fi posesor de permis de armă de vânătoare, a împrumutat pentru această ocazie o armă de calibru 12 mm. de la tatăl său.  Cele două arme de vânătoare cu alice, şase cartuşe de vânătoare şi vânatul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „braconaj cinegetic” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”. (Jurnal Press)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here