În noaptea de 06/07 martie între orele 20,00 şi 03,00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu, a organizat în sistem integrat acţiunea preventiv-reactivă „SIGURANŢA”ce urmăreşte prevenirea, descurajarea şi combaterea fenomenului infracţional prin aplicarea cu fermitate a legii şi creşterea vizibilităţii forţelor de ordine publică în zonele de risc criminogen. La acţiune au participat instituţiile cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei naţionale, 54 poliţişti, 24 jandarmi, 4 poliţişti de frontieră şi doi funcţionari ai Biroului pentru Imigrări Giurgiu.

Forţele de ordine locale au fost prezente în noaptea de 6/7 martie la discotecile şi unităţile de alimentaţie cu program prelungit din judeţul Giurgiu, încercând ca pe lângă asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, şi prevenirea şi combaterea unor fapte care aduc atingere vieţii şi integrităţii cetăţenilor. Deşi părea un sfârşit de săptămână liniştit poliţiştii au aplicat 53 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9 870 lei, în general tinerilor care nu au respectat prevederile legale. Tot cu această ocazie s-au constatat două infracţiuni fiind identificate alte două persoane suspecte de comiterea faptelor penale. Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase l-au identificat şi pe D.DOBRE (57 ani), din comuna Comana, sat Grădiştea, care deţinea ilegal o puşcă de tir cu aer comprimat, calibru 4,5 mm. Persoana este acum cercetată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării. A mai fost depistat P. ŞTEFAN ( 36 ani), din comuna Singureni, în timp ce conducea pe D.J.411, un autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt atestat cu aparatul Drager, care a indicat valoarea de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto este şi el cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

J.G.