În ultima vreme, pe fondul conflictelor din Afganistan, Siria și Irak tot mai mulți cetățeni din aceste țări încearcă să se refugieze în state din Europa. Așa se face că în data de 12 septembrie, ora 5.00, în zona de competență a I.T.P.F. Giurgiu, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, (judeţul Dolj), s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion Iveco, cetăţeanul leton Valdis R., în vârstă de 48 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire, saci cu cărbuni din Bulgaria pentru Lituania.

În baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra autocamionului. Astfel, au fost descoperiţi 24 de migranţi ascunşi într-un locaş special amenajat printre marfa transportată, construit din scânduri şi acoperit cu saci de cărbuni.

Din  verificările  efectuate, s-a constatat faptul că grupul era format din 24 persoane debărbați: 19 cetăţeni afgani, 4 irakieni şi un sirian, cu vârste cuprinse între 14 şi 30 ani. Î Migranții au declarat că au fost îmbarcaţi în microbuze în Sofia, cu ajutorul unei călăuze,  iar ulterior aceştia au fost transportaţi într-o pădure, de unde au fost urcaţi în tir, plătind sume între 1.700 dolari şi de 4.300 de euro, pentru a ajunge în Europa de Vest.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, acestea urmând a fi predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.