haine-second-handFoto : Unii vor să treacă granița când se întorc din străinătate cu un adevărat bazar în bagaje…  

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunse într-un autoturism, sute de  articole de  îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară. 

Marți 15 septembrie, în jurul miezului nopții (ora 00.30), la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean român care conducea un  autoturism marca Volkswagen. Împreună cu acesta mai călătorea cetăţeanul  român Mirela V., în vârstă de 48 de ani, domiciliată pe raza judeţului Giurgiu.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite, ascunse în portbagaj şi pe bancheta din spate, mai multe pungi voluminoase din plastic, ce conţineau 494 articole de îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute.

      La cercetări s-a stabilit că bunurile aparţin Mirelei V., pasager în autoturism. Aceasta a declarat că a achiziţionat bunurile dintr-un bazar din Istanbul-Turcia şi intenţiona să le comercializeze în diferite târguri din Bucureşti, în scopul obţinerii de profit.   

Existând suspiciunea că sunt contrafăcute, bunurile în valoare de 74.400 lei, dacă ar fi fost originale, au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor, iar persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare. (Jurnal)