IMG-20170505-WA0000Aşa cum a făcut şi până acum, conducerea DJATDJCT Giurgiu îi ţine la curent pe locuitorii judeţului nostru cu activităţile ce se derulează în această perioadă.

Astfel, Serviciul Control Trafic îşi desfăşoară activitatea cu patru echipaje, ce se deplasează cu patru autoutilitare (una fiind achiziţionată recent), toate fiind echipate cu instalaţii mobile de cântărire a maselor axă cu axă sau totală, a autovehiculelor rutiere. Cu aceste mijloace moderne se asigură o mai bună desfăşurare a activităţii pentru prevenţia şi respectarea normelor în vigoare. Aceste instalaţii performante pot fi montate în maxim zece minute şi, pe raza judeţului, există cinci zone special amenajate pentru montarea acestora (DJ 507 – localităţile Oinacu şi Gostinu; DJ 412A – localitatea Ogrezeni; DJ 601 – localitatea Bolintin Deal; DJ 601A – localitatea Cosoba).

Compartimentul Control Trafic are în atenţie permanentă şi urmărirea activităţilor de transport produse de balastieră (balast, pietriş, nisip) precum şi produse agricole (cereale), tocmai pentru că în cazul acestor tipuri de transport se constată, cel mai des, depăşiri de greutate peste limitele legale. Personalul acestui compartiment are drept atât de control pe drumurile judeţene, cât şi de aplicarea de sancţiuni. De la începutul anului au fost aplicate 19 asemenea sancţiuni.

IMG-20170505-WA0003 (1)Referindu-se la compartimentul autorizaţii, directorul DJATDJCT Giurgiu, Marius Olteanu, ne preciza faptul că, la solicitarea operatorilor de transport, după aprobarea prin hotărâri ale Consiliului Judeţean Giurgiu, au fost eliberate trei licenţe de traseu prin curse speciale pentru transportul elevilor din municipiul Giurgiu şi oraşul Bolintin Vale, şi diverse localităţi ale judeţului.

Activitate intensă este şi la Serviciul Întreţinere Drumuri şi Poduri, unde angajaţii cosesc vegetaţia în special de pe acostamentele DJ 603 Comana şi DJ 504 Putineiu. De asemenea, se toarnă covoare asfaltice pe DJ 412A, în sectorul cuprins între Adunaţii Copceni şi Dărăşti.  Directorul general al DJTADJCT Giurgiu, Marius Olteanu, ne-a mai precizat faptul că, în prezent, se lucrează intens pe DJ 602, în zona localităţii Săbăreni, unde se execută o serie de lucrări de întreţinere curentă prin plombare a carosabilului. În proiect, pentru perioada următoare, se află lucrări de întreţinere curentă pe dj 401A Cărpenişu – Găiseni, precum şi cosire de vegetaţie pe acostamentul drumului, vopsire de arbuşti şi alte lucrări de întreţinere pe DJ 504A – Gogoşari.

IMG-20170505-WA0005„Trebuie să ţinem permanent seama de faptul că degradările masive ale părţii carosabile apar în special datorită nerespectării greutăţii legale de încărcare a vehiculelor rutiere, de aceea şi interesul nostru sporit pentru respectarea normelor legale. Direcţia pe care o conduc doreşte, pentru buna desfăşurare a activităţii, în cazul în care dumneavoastră, cititorii participanţi la trafic, aveţi sesizări privind îmbunătăţirea activităţii noastre, să ni le transmiteţi pe adresa de mail djtadjctgiurgiu@yahoo.com. Până atunci, drum bun şi vremuri bune, tuturor!”, a mai precizat directorul DJTADJTC Giurgiu, Marius Olteanu.

(O.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here