Poliţiştii de frontieră din Poliţia de Frontieră Giurgiu au depistat şase bărbați care vânau, fără a poseda documente legale.

În data de 16 ianuarie ora 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bechet, judeţul Dolj, împreună cu Clubul de vânătoare Dăbuleni au desfăşurat o acţiune comună pe linia combaterii braconajului cinegetic.
Aceştia au depistat pe raza localităţii Gighera, judeţul Dolj, 3 bărbați cu un autoturism de teren marca Nissan, ce vânau fără a deţine documente legale. Persoanele erau cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 34 şi 40 ani, având asupra lor patru arme de vânătoare de calibru 12mm şi cartuşele aferente acestora. Armele şi muniţia persoanelor în cauză au fost ridicate pe bază urmând a fi predate la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj până la definitavarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbaţilor dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În aceeași zi , un sfert de oră mai târziu ( ora 22.45), poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Măgurele, judeţul Teleorman au depistat pe raza localităţii Islaz trei bărbați care, de asemenea, vânau fără a deţine documente legale. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 44 şi 53 ani, având asupra lor 4 arme de vânătoare şi un număr de 48 de cartuşe de calibre diferite. Bunurile au fost reţinute pe bază de dovadă de reţinere şi urmează a fi predate la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman. Persoanelor în cauză li s-au întocmit dosare penale sub aspectul savârşirii infracţiunilor de vânătoare fără permis de vânătoare şi vânătoare fără autorizaţie de vânătoare legala.