În România există doar câteva aplicaţii care ne pot avertiza în caz de cutremur, iar una dintre ele este EarthBot. Cu ajutorul acesteia, poţi primi notificări cu câteva secunde înainte de producerea unui seism.

România nu este ferită de cutremure de o magnitudine importantă şi tocmai de aceea este importantă crearea unui sistem eficient prin care majoritatea cetăţenilor pot fi avertizaţi în legătură cu seismele produse. Institutul Naţional de Fizică a Pământului (INFP) foloseşte senzori care, odată ce un cutremur s-a declanşat, transmit informaţiile referitoare la seism.

EarthBot e conectat direct la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamântului şi primeşte notificări pe care apoi le procesează şi ţi le trimite în timp real.

Pentru a primi notificări de la EarthBot, utilizatorii pot folosi Skype, Telegram, Twitter sau Facebook Messenger.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. Asa este, numai ca alertele apar pe telefon dupa cca 2 min de la eveniment si este pe undeva normal sa se intample asa, avand in vedere ca datele trec prin cel putin 2 servere, numarul destul de mare de utilizatori ai acestei aplicatii (peste 7000) si largimea de banda oarecum ingusta. Toate acestea impiedica vizualizarea „in timp real” a mesajelor, deci la acest moment aplicatiile sunt oarecum inutile ! Nu poti avea pretentii pentru aplicatii gratuite ! Singura solutie este un contract direct cu INFP si atunci intr-adevar primesti mesajul cu cca 20 de secunde inainte de a ajunge unda de soc la Bucuresti, in cazul in care cutremurul s-a produs in Vrancea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.