vocea 1Ultima ediție a concursului Vocea României ne-a convins mai mult decât oricând că nu vocile care plac urechilor publicului ajung întotdeauna să se confrunte în marea  finală ci mai degrabă personajele alese de cei patru decidenți (Moga, Smiley, Brenciu și Loredana) împreună cu organizatorii emisunii și nu în ultimul rând de către producătorii și casele lor de discuri. Afacerea este vizibilă din avion și începe să cam deranjeze publicul care se simte luat de fraier. Sâmbăta trecută am urmărit de exemplu , cu mici excepții un spectacol grotesc în care câștigătorii puteau fi intuiți după piesele alese de către cei patru antrenori, pentru a fi cântate în duet. Pretendenții la titlul de cea mai bună voce  a țării  au trecut prin etapa confruntarilor  de data aceasta cu reguli care s-au schimbat în acest sezon. Dacă până acum în concurs rămânea doar un singur concurent dintre cei doi, anul acesta s-a decis ca  antrenorii să poată alege concurentul eliminat și să-l aducă în echipa lor.

vocea 2Prima pereche, a antrenorului Smiley,  Claudia Iuga și Gabriel Burduja,  au interpretat melodia „When you’re gone”, a lui Brian Adams. O melodie care  nu se potrivea în niciun caz cu tonul și stilul acceptat de muzică al masivului Burduja. Și evident polițista a fost aleasă să meargă mai departe  măcar că este  mai tupeistă și știe să facă show! Poliția e cu noi!

 

vocea 3La cea de-a doua pereche , Brenciu i-a desemnat pe Gabriel Kisczuk și Diana Arvinte să cânte „Dance, dance”,  o melodie a celor de la BZN. Dacă veți urmări înregistrarea  veți vedea , încă înainte de ieșirea celor doi pe scenă , în timpul repetițiilor, ostilitatea manifestată de consilierul  lui Brenciu, Monica Anghel,  care a preferat  vocea solistei cu gabaritul apropiat ei. Frustrările marilor vedete sunt de înțeles uneori, nu-i așa?

 

vocea 4Marius Moga a sesizat însă acest lucru la timp, dar mai ales faptul că puștiul  este nu numai haios  ci chiar știe să cânte, așa că l-a salvat, aducându-l pe Kisczuk în echipa sa. A venit rândul sârboaicei Jovana Milovanovic și a infatuatei Mădălina Omania. Tupeul moldovencei însă nu l-a convins pe profesionistul Moga deși ceilalți colegi ai săi îi tot sugeraseră să o prefere pe rapandula cu fizic de zombi.

vocea 5Cu același gând de a alege candidatul înainte de a urca pe scenă Loredana a solicitat duetului format din Romeo Zaharia și Aurel Niamțu să se confrunte, pe un șlagăr al lui Dan Spataru, care  se potrivea ca o mănușă pentru bătrânelul simpatic,  de 62 de ani. Așa că  Lori a ales să meargă mai departe cu Aurel Niamțu, spre supărarea lui Romeo, care și-a dat arama pe față.

 

vocea 6Pe scenă au urcat apoi Iolanda Moldoveanu și Gabriel Onilă, din echipa antrenorului Smiley,  cu una dintre melodiile  lui Phil Collins  ( Another day in paradise), și de data aceasta melodia fiind parcă aleasă pentru registrul vocal al interpretei. Și Iolanda  merge mai departe în echipa lui Smiley!

 

vocea 7A fost rândul lui Marius Moga de a încerca un experiment  nereușit cu Angelo Simonică și Elis Opriș dându-le să  interpreteze  melodia „Papa was a Rolling Stone”, a celor de la Temptation. O piesă grea cu influențe gospel, pe care foarte puțini dintre cântăreții români s-ar încumeta să o parcurgă până la capăt. Marius Moga l-a  preferat  pe  Angel.   Gurile rele spun că acesta îi seamănă, atât fizic, cât și  prin modul său de interpretare.

 

vocea 8Au urcat apoi în ring Mihai Chițu și Ruxandra Macarescu, a doua pereche din echipa lui Brenciu ”care au electrizat publicul” , făcând-o pe divă să exclame: „Vă potriviți perfect”!. Brenciu a decis că Mihai este unul dintre cei care are șanse mari  de a deveni „Vocea Romaniei”, așa că el merge mai departe.

 

vocea 9A venit rândul  celui de-al doilea  duet al lui Smiley, George Secioreanu și Elena Șalaru ,  cei doi  trădând faptul că se cam plac! Smiley l-a ales pe George  însă Elena l-a impresionat pe același Moga, dar de data asta si  pe Horia Brenciu, care s-au bătut pe fată… După un schimb dur de replici între cei doi, Elena l-a ales pe Micul Mozart.

 

vocea 10Loredana i-a aruncat în luptă apoi pe Alina Dorobanțu și Mihai Băjinaru, cu o melodie a lui Ricky Martin și a Christinei Aguilera  („Nobody wants to be lonely”), Alina  fiind mai convingătoare.

Ultima pereche intrată în concurs a fost Dana Torop și Bogdan Olaru, acesta din urmă un binecunoscut  ”gurist” de pe la TV , care asigură împreună cu colegii din formație, fondul muzical al unor emisiuni . Cu toate acestea Dana l-a convins pe Moga  că în ciuda unei lipse de experiență merită să meargă mai departe, dar Smiley l-a salvat pe Bogdan.   Una peste alta, dincolo afacerea în sine a formatului de emisiune, de vocile care par, așa cum subliniam la început, alese încă dinainte de urcarea protagoniștilor  pe scenă,  ”Vocea României”  atrage mai ales  prin prestația celor 4 antrenori, și mai ales prin contrele cuplului Brenciu-Moga, asezonate cu prestația de excepție a lui Andrei Bartoș. (Spectator)

(fotografiile sunt reproduse de pe site-ul PRO TV)

 

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.