Conform Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, marţi 29 ianuarie, omul de afaceri George Copos a fost condamnat, de Judecătoria Sectorului 2 la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul Loteria I, în care fostul patron al Clubului Rapid, este acuzat de evaziune fiscală, conform Mediafax. Decizia instantei Judecătoriei Sectorului 2 nu este însă definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Pe 11 februarie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) se va pronunţa în dosarul lui Gigi Becali privind „sechestrarea de persoane”.      Completul de 5 judecători, al ÎCCJ a amânat pentru data de 11 februarie pronunţarea în dosarul în care omul de afaceri Gigi Becali este acuzat că a ordonat sechestrarea mai multor persoane după ce acestea i-au furat autoturismul.Procurorul de şedinţă a cerut luni 28 ianuarie condamnarea la 11 ani şi şase luni de închisoare, cu executare!,  a lui Gigi Becali în acest dosar. La rândul său, Becali s-a prezentat luni la sediul ÎCCJ, după ce a aflat de cererile Parchetului. El a declarat că nu s-a prezentat la termene pentru că nu a vrut să ia parte la „ceea ce s-a numit crimă la adresa justiţiei române”.

O celebritate mai mică decât a celor doi magnaţi numiţi mai sus, Petre Condrat, asistentul lui Cătălin Botezatu, a fost reţinut luni seara – 28 ianuarie – pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, bănuit în dosarul tablourilor furate.  El este acuzat de tăinuirea unui bun provenit dintr-o infracţiune. Petre Condrat a fost prezentat marţi 29 ianuarie unui magistrat de la Judecătoria Sectorului 5 cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, el fiind cel care ar fi încercat să intermedieze vânzarea a două tablouri în Bucureşti.  Cătălin Botezatu a fost la rândul său, audiat luni seara la DIICOT, el declarând la un post de televiziune că nu are nicio calitate în dosar, dar a solicitat o audienţă procurorilor.      El a precizat că anchetatorii nu au făcut nicio percheziţie la atelierele sale, iar asistentul său este nevinovat. Din datele strânse de procurori, două persoane, Petre Condrat şi un cetăţean moldovean, i-au prezentat unui colecţionar de artă din Bucureşti două dintre tablourile furate.   Tablourile au fost duse la un expert, care le-a evaluat la suma de 60 de milioane de euro, şi l-a atenţionat pe colecţionar că sunt originale, fiind semnate de celebrul pictor Matisse, iar tranzacţia nu a mai avut loc.

PRELUAT după  AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here