Moment emoționant vineri 5 decembrie , cu doar o zi înainte de Moș Nicolae, în Așezământul Social ”Sfinții Mihail și Gavriil” din comuna Slobozia, județul Giurgiu. Cu prilejul Zilei Internaționale a Voluntariatului, peste 150 de studenți, masteranzi, profesori și alți angajați ai Universității Naționale de Apărare ”Carol I” din Capitală  au pus mână de la mână  și au îndesat în desaga lui Moș Nicolae dulciuri, hăinuțe și jucării pentru cei 27 de copii din refugiul construit la Slobozia. Vizita lui Moș Nicolae va avea loc vineri, 5 decembrie, de la ora 11.00, la sediul instituției, situat lângă biserica aflată la ieșirea din comuna Slobozia.

Așa cum am aflat inițiativa este a studenților și masteranzilor de la specializarea Comunicare publică și interculturală, acțiunea reunind personal civil și militar din Universitatea Națională de Apărare ‘Carol I’ . Tinerii aceștia au reușit să colecteze nici mai mult nici mai puțin decât aproape o tonă de diverse obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, cărți de colorat, jucării, rechizite,  rechizite,, obiecte de uz casnic, și bineînțeles alimente precum dar și materiale de construcții.

La această acțiune au participat și elevi ai  Școlii nr. 146 ”I.G. Duca’” și Liceul ”Eugen Lovinescu” dinCapitală. Aceștia au adăugat pachetelor  cu haine și jucării și o serie de podoabe și desene specifice sărbătorilor de iarnă . De precizat că așezământul din județul Giurgiu este păstorit cu dragoste  de către preotul Valentin Ștefan. Și tot cu acest prilej

studenții Facultății de Securitate și Apărare vor planta brazi în jurul Așezământului ‘Sf. Mihail și Gavriil’ , pomi ce urmează a fi împodobiți de copii în Ajunul zilei de Crăciun. (Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. Se cuvine să amintim că Universitatea Națională de Apărare” Carol I” a fost fondată la 1889,având inițial numele”Școala Superioară de Război”.”LABOR IMPROBUS OMNIA VINCIT”-Munca stăruitoare învinge întotdeauna”-este motto-ul acestei prestigioase instituții de învățământ a armatei,în care au învățat și mulți giurgiuveni din Trupele de Uscat,Aviație și Marina.
    Dar bucurestenii continuă să-i spună”Academia Militară”,denumire pe care a purtat-o zeci de ani,și a cărei clădire maiestuoasă se înalță și reprezintă un reper în Dealul Cotrocenilor,la intrarea în Cartierul Drumul Taberei.
    lar fapta creștinească a studenților și profesorilor din această Școala de elită a Armatei este demnă de toată lauda și Dumnezeu să-i ocrotească pentru sufletul lor bun!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.