Galopul de sănătate al fotbaliştilor noştri a continuat cu meciul împotriva echipei FC DELTA Tulcea, pe care a învins-o fără drept de apel cu 2–0. Meciul de sâmbătă, 6 noiembrie, a debutat cu un moment de reculegere în memoria poetului Adrian Păunescu, decedat cu o zi înainte. Prima ocazie a meciului a fost trecută în dreptul celor din Tulcea, când unul dintre atacanţi a şutat pe lângă poarta noastră, apărată de Alin Dragne. Un minut mai târziu, tot tulcenii presează poarta giurgiuveană, dar din nou Alin Dragne apără, iar Gheorghe respinge din faţa unui atacant tulcean. Prima ocazie importantă a giurgiuvenilor a fost a lui Luckacs, a cărui lovitură a lovit bara transversală. Trei minute mai târziu, acelaşi Luckacs îşi ia revanşa şi înscrie: 1 – 0 pentru FC ASTRA II Giurgiu. Astfel că echipa giurgiuveană intră cu avantaj la pauză, lucru benefic pentru moralul lor.

După reluarea meciului, Fonseca l-a înlocuit pe Bănaru, deoarece acesta şi-a fracturat un deget în urma unui impact cu un jucător tulcean. Minutul 49 marchează o nouă ratare a lui Luckacs, care preia şi, după o cursă frumoasă, ratează poarta tulceană. Şi Senin şi-a trecut numele pe lista ratărilor pentru echipa giurgiuveană, în minutul 54 negăsind poarta tulceană, după o lovitură liberă. Emoţii mari pentru Astra II în minutul 68 când două cornere – poziţii la care nu excelăm – au rămas fără finalizare. În minutul 72, inimile celor peste 300 de spectatori din tribune au stat, pentru un moment: portarul nostru, Alin Dragne, iese din poartă, periculos, dar, din fericire, tulcenii nu au avut norocul de a marca! De marcat, se marchează, în minutul 87 William închizând tabela de marcaj la 2 – 0 pentru echipa din Giurgiu, ca urmare a unei execuţii a lui Marcu.

FC ASTRA II GIURGIU

Alin Dragne, Cătălin Gheorghe, Abel Valdez, Răzvan Damian, Valentin Sandu, Douglas William, Daniel Ochia, Georgian Marcu, Adrian Senin (min. 88 – Cristian Cojenel), Dorel Bănaru (min. 45 – Tiago Fonseca), Raymond Luckacs (min. 62 – Victoraş Cataramă).

Antrenor Imilian Şerbănică

FC DELTA TULCEA

Iulian Olteanu, Andrei Peteleu, Daniel Grigorov, Marian Scarlat, Joszef Lorincz, Marius Postelnicu, Cristian Coconaşu (min. 63 – Ştefan Ciobanu), Nicu Creţu, Cosmin Neagu, Daniel Florea (min. 89 – Henry Ihelewere) , Emil Nanu (min. 75 – Răzvan Radu).

Antrenor Cristi Dulca

Arbitri: Cătălin Popa – Piteşti – nota 7; Anghel Voicu – Suseni – nota 7; Elena Muşetoiu – Câmpulung Muscel – nota 7,5

„Este o victorie preţioasă, în care cel mai important adversar al Astrei a fost chiar Astra. Începutul meciului a fost mai greoi, adversarul ne-a dominat,

s-a dovedit a fi mai masiv, mai grupat, dar golul 1 a alungat teama, iar după pauză am văzut o altă echipă Astra, mult mai coerentă în joc. De altfel, şi introducerea lui Fonseca la pauză a arătat că banca de rezerve, de cele mai multe ori, are un real rol educativ. Cu toate astea, ne trebuie, şi la meciurile viitoare, furie, coerenţă şi dorinţa de victorie!” – Mircea M. Ionescu

„Felicit echipa, s-au dovedit foarte buni, chiar dacă începutul a fost ceva mai ezitant, dar am demonstrat că suntem maturi în joc şi că putem învinge orice echipă. Urmează meciul contra celor de la Galaţi, un meci greu, dar sper ca victoria de azi să o reedităm, şi să jucăm cel puţin la fel de bine ca astăzi. Avem nevoie de puncte, avem nevoie de victorii pentru a reveni în primele cinci echipe!” – Marin Stelian, preşedinte FC ASTRA II Giurgiu

„Mă simt bătrân,

dar totuşi tânăr!”

Cu o zi înaintea meciului dintre FC ASTRA II Giurgiu şi FC DELTA Tulcea, antrenorul portarilor giurgiuveni, Narcis Coman, a împlinit frumoasa vârstă de 64 de ani. „Mă simt bătrân, din cauza numărului de ani, dar totuşi tânăr, pentru că fac în continuare ceea ce îmi place: îi învăţ pe cei tineri să apere poarta echipei lor. De altfel, mă simt şi neputincios în faţa greşelilor făcute de portarul nostru. Dar sunt foarte mulţumit de cadoul primit de la echipă, jocul şi victoria de astăzi!”, ne declara Narcis Coman. După cum ne mai spunea, după 51 de ani petrecuţi pe stadion, dacă alţii îl vor mai vrea, în mod sigur va mai rămâne încă alţi mulţi ani lângă echipa giurgiuveană.

D.C.