Scriam anul trecut despre faptul că după ce Agenţia Naţională de Integritate a semnalat incompatibilitatea lui Cristian Marciu pentru că în mandatul trecut ar fi avut anumite contracte publice, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu,  (vicepreşedinte al PSD Giurgiu),   aşteaptă acum decizia colegilor din Consiliul Judeţean cu privire la menţinerea sa în funcţie.  Despre acest lucru Cristian Marciu spunea că “situaţia va fi analizată în prima şedinţă a Consiliului Judeţean Giurgiu, când adresa de la ANI va fi citită şi analizată în plenul adunării”, consilierii judeţeni hotărând prin vot democratic dacă el va continua sau nu activitatea în Consiliul Judeţean.

Marciu recunoştea că în mandatul trecut, în perioada 2009-2011 , în perioada cât a fost consilier judeţean din partea PSD, a  încheiat două contracte publice pentru asigurarea unor dirigenţii de şantier, contracte din care ar fi încasat aproximativ 15.000 de lei.

„Meseria mea e de inginer constructor şi în această calitate am asigurat dirigenţia de şantier, am avut contracte, contractele au fost publice, semnătura mea pentru bună execuţie a unei lucrări ţine o sută de ani, de aceea nu înţeleg ce e aceea incompatibilitate ca inginer, ca persoană fizică”, a  mai spus Cristian Marciu.

Apărându-şi colegul de partid, Dumitru Beianu, şi el vicepreşedintele al PSD Giurgiu, a declarat  că incompatibilitatea a fost constatată de ANI pentru mandatul trecut al lui Cristian Marciu şi că măsurile în caz de incompatibilitate ar trebui să aibă un termen de prescriere, mai ales că acesta a obţinut un alt mandat la CJ, care „nu are legătură cu cel trecut”. Iată că în concepţia domnului Beianu orice infracţiune, indiferent de consecinţe, trebuie uitată,  trecută cu vederea dacă îi trece termenul! Să înţelegem că fostul preşedinte al CJ Giurgiu, Dumitru Beianu,  a condus 4 ani această instituţie conform sintagmei “hoţul neprins (la timp!), negustor cinstit?!

JGR după AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here