2311-imagine-0-636x400

Mulţi români s-au grăbit să-şi înmatriculeze maşinile în ţara vecină pentru a ocoli astfel taxa de primă înmatriculare, prea scumpă în România. Parlamentul pregătește însă o lege nouă pentru a pune capăt acestui adevărat fenomen.

Un proiect de lege a fost recent depus la parlament  prin care se doreşte interzicerea şoferilor cu maşini înmatriculate în Bulgaria să circule pe drumurile din România mai mult de 90 de zile. Iniţiativa urmează să fie dezbătută în sesiunea din toamnă.

Mai mult, în această perioadă de 90 de zile, conform proiectului, „utilizatorii autovehiculelor şi remorcilor înamatriculate în Bulagria trebuie să deţină asigurare obligatorie pentru răspundere civilă eliberată de o societate de asigurări din România”.

Potrivit iniţiatorilor, în acest moment, în România circulă peste 100.000 de maşini înmatriculate în Bulgaria. Așa cum mai scriam anterior însăși ministra Muncii, Rovana Plumb, deține un autoturism  înmatriculat în țara vecină.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. Haida-de! Asa o fi in toata Uniunea Europeana? Cum sa interzica asta, daca eu am o locuinta in Bulgaria, sau daca lucrez pt o firma din Bulgaria…ce fac? Si de ce DOAR Bulgaria? nu-i bai, in apropiere e si Ungaria…chiar daca sunt niste sute de km pana acolo…in vestul tarii sunt o multime de autoturisme inmatriculate in Ungaria si conduse de romani!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.