Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţul Giurgiu, dr. Rodica Buşcu, a declarat recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că veniturile unui cabinet medical “de familie” au scăzut cu 50% faţă de anul trecut.

“Nu s-a mai întâmplat aşa ceva până acum. Cei care au două sau trei asistente vor mai rămâne cu una singură, restul urmând să fie trimise în şomaj”, a declarat Rodica Buşcu, aceasta susţinând faptul că majoritatea medicilor de familie au început deja să “taie” din bugetul alocat consumabilelor, consumabile achiziţionate din bugetul propriu.

În altă ordine de idei, Rodica Buşcu s-a arătat revoltată de faptul că nou-născuţii nu beneficiază în acest moment de o serie de vaccinuri importante pentru sistemul imunitar al acestora.

“Este un caz fără precedent. Pentru prima oară în 20 de ani nu am primit vaccin pentru difterie, tuse convulsivă sau antituberculos. Există o criză la nivel naţional în ceea ce priveşte dozele de BCG (n.r. vaccin antituberculos). Li s-a făcut milă la unguri de noi şi ne-au ajutat cu câteva. Aceste vaccinuri sunt foarte importante. Dacă nu sunt aplicate acum nou-născuţilor, degeaba le facem când aceştia cresc”, a continuat Rodica Buşcu, cea care a spus că în farmacii majoritatea vaccinurilor se găsesc, însă o doză ajunge şi până la 3 milioane de lei vechi, făcând imposibilă achiziţionarea acestora de către cetăţeni.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.