acces-fabrica-2

S-a încheiat un an dificil pentru fiecare dintre noi. Privind în jur, coordonatele vieţii economice locale s-au modificat, poate nu în măsura dramatică în care ne aşteptasem, dar suficient de vizibil pentru a sesiza diferenţa. A fost un an de provocare, pe care nu multe din firmele din Giurgiu l-au trecut cu bine. Prezent în existenţa noastră, prin pâinea pe care ne-o pune zilnic pe masă, punctul de lucru al prestigiosului brand din panificaţie -Vel Pitar SA – rămâne unul dintre agenţii economici giurgiuveni pe care criza nu a reuşit să îi clintească.

„Anul 2009 a fost unul în care ne-am uitat atent în propria noastră curte, ne-am analizat activităţile, de unde ne vin încasările şi, mai ales, felul în care ne cheltuim banii”, ne mărturisea directorul executiv al Punctului de lucru Giurgiu – Anca Ionela Barbu. „Am învăţat să privim altfel lucrurile, să căutăm soluţii, idei, metode noi pentru a ne creşte eficienţa economică. Am renegociat contractele cu furnizorii, am dimensionat mai corect consumul de utilităţi, am fost mai riguroşi cu sumele care ne diminuau venitul. Începutul anului 2009 a fost momentul în care am schimbat mentalitatea economică, managerială, iar de aici rezultatele nu au întârziat să apară. În 2009, punctul de lucru din Giurgiu al Vel Pitar nu şi-a modificat numărul de salariaţi, nu a scăzut salariile, nu şi-a întârziat obligaţiile de plată către proprii angajaţi sau furnizori. Putem spune că am păşit peste criză în vârfurile picioarelor, atenţi la fiecare mişcare. Deşi se spune că pâinea se mănâncă şi la bine, şi la rău, adevărul este, însă, puţin diferit. Ne aflăm pe o piaţă concurenţială, cu destui jucători, iar riscurile generate de recesiunea economică au fost destule: preţuri volatile pentru materii prime şi materiale, parteneri de afaceri – clienţi, aflati în stare de insolvenţă. Am trecut mai departe cu fruntea sus şi, mai mult decât atât, 2009 a fost un an în care am făcut investiţii în tehnologie, în logistică, în baza materială.

Întrebată ce rol au investiţiile pentru Societatea Vel Pitar, respectiv pentru unitatea de lucru giurgiuveană, Anca Ionela Barbu ne-a precizat:

„Învestiţiile reprezintă motorul economiei, aşa spun tratatele de specialitate. Sunt fundamentul dezvoltării, pentru că generează eficienţă pentru viitor, tradusă, în cazul nostru, în idei noi, produse şi servicii de calitate, locuri de muncă stabile şi, implicit, bunăstare”.

JGR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here