Doar câteva zile ne mai despart de marea sãrbãtoare a Învierii Domnului, iar gospodinele sunt pe ultima sutã de metri cu pregãtirea bunãtãţilor.

Astfel, în cele ce urmeazã, împreunã cu administratorul Pieţei Centrale Giurgiu, Marian Pavel, le dãm o mânã de ajutor, oferindu-le preţurile din piaþã.
La momentul documentãrii noastre (joi, 5 aprilie), în Piaţa Centralã preţurile erau urmãtoarele:
– miel – 25 lei/kg
– ceapa verde – 1,5 lei/legãturã
– usturoi verde – 1,5 – 2 lei/legãturã
– pãtrunjel – 1 leu/legãturã
– mãrar – 1 leu/legãturã
– leuştean – 2,5 – 3 lei/legãturã
– leurdã – 1 leu/legãturã
– salata verde – 2 – 2,5 lei/legãturã
– ridichi – 1,5 – 2 lei/legãturã
– spanac – 5 lei/kg
– roşii – 8 – 10 lei/kg
– ardei gras – 10 – 12 lei/kg
– ardei iute – 1 leu/bucatã
– castraveþi – 9 lei/kg
– brânzã – 18 – 24 lei/kg
– fructe – 3 – 10 lei/kg, în funcţie de sortiment

Referindu-se la preţurile din piaþã, Marian Pavel ne spunea cã acestea s-au menţinut aproape de preţurile anului trecut, comercianţii þinând cont de puterea de cumpãrare redusã a cetãţenilor. Cu toate acestea, forfota din Piaţa Centralã demonstreazã cã românul face tot posibilul ca, la marile sãrbãtori, sã aibã pe masã bucate tradiţionale.
(Jurnal)