vasile-mustatea-presedintele-consiliului-judetean-giurgiu-in-vizorul-procurorilor-dna-70264-1Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, a făcut într-o conferinţă de presă mai multe precizări legate de viitorul concursul pentru postul de manager al Teatrului ”Tudor Vianu”.

”N-am nimic personal cu dramaturgul Mircea M. Ionescu, aşa cum susţin liderii PSD Giurgiu. Ba dimpotrivă, i-am prelungit contractul de manager deşi era chiar şi legea cu vârsta, prevedere anulată la timp. Aş vrea ca domnul Ionescu să rămână în continuare în funcţie, întrucât îl respect foarte mult. Concursul nu s-a putut finaliza până acum întrucât doi dintre membrii comisiei de examinare, din Bucureşti, n-au mai venit la concurs! Mă voi adresa, a declarat Vasile Mustăţea, teatrelor din ţară pentru a-mi trimite specialişti. La Ministerul Culturii avem chiar şi un memoriu a lui Mircea M. Ionescu,  dar n-am primit răspuns că poate participa la concurs fără a avea specialitatea teatru. La telefon mi s-a spus doar că nu îndeplineşte condiţiile. Aşa zice legea, şi legea trebuie respectată. Domnul consilier judeţean George Pălălău a scris prin presă că nu îl vreau eu! Nu este adevărat. Legea prevede clar specialităţile pe care trebuie să le întrunească un candidat. Dacă la primul concurs care se va ţine nu se va prezenta nicio persoană care să îndeplinească aceste condiţii abia atunci Consiliul Judeţean Giurgiu poate stabili şi alte specialităţi în afară de cele de acum, actor, scenograf şi regizor. Mi se pare anormal ca un dramaturg să nu poată participa la un asemenea concurs! Fără dramaturgi nu am avea teatru după părerea mea, ci doar formaţii de amatori – teatru popular! De fapt chiar specialiştii din teatre, mi-a spus marele actor Mircea Diaconu, au introdus această prevedere referitoare la absolvenţii Academiei de Teatru, tocmai pentru a îi elimina pe ceilalţi specialişti!

Preşedintele Vasile Mustăţea mai spunea că până la susţinerea concursului pentru postul de manager al Teatrului ”Tudor Vianu”,  îi va prelungi mandatul de interimar domnului Mircea M. Ionescu. Până atunci mai subliniez faptul că i-am cerut o întrevedere Ministrului Culturii, şi îi voi face un memoriu scris în vederea obţinerii dreptului de a participa la concurs a domnului dramaturg Mircea M. Ionescu – a încheiat preşedintele CJ Giurgiu.

Heliade CĂLIN