Cum îl desființează președintele PNL Giurgiu pe senatorul Bădălău

Președintele Organizației județene a PNL și copreședintele ACL Giurgiu, Vasile Mustățea, a criticat în termeni duri , vineri, 12 septembrie, într-o conferință de presă a ACL, prevederile OUG nr. 55/2014 privind migrația politică a aleșilor locali.

Ordonanța pe lângă faptul că este imorală și neconstituțională arată și disperarea PSD care știe deja că a pierdut alegerile prezidențiale din noiembrie, conform sondajelor credibile de opinie și nu a celor comandate de te miri cine și cui. Dacă nu ar fi fost așa, sunt sigur că PSD nu ar fi acceptat oprobiul național și internațional și nici criticile ambasadelor europene și ale SUA. Toate aceste sondaje de opinie arată clar că Victor Ponta pierde în turul doi alegerile în fața lui Klaus Iohannis. Este imoral, a declarat Vasile Mustățea, să deturnezi voința electoratului din 2012. Nu e normal ca un partid care nu exista atunci, cum ar fi PMP și PLR, ca acum să poată ajunge să aibă un primar sau consilieri! Acel partid nu are nici membri supleanți pentru că atunci nu a avut listă, este clar! Atunci, cum să treacă legal unii aleși la PMP sau PLR, partide care nu existau la respectivele alegeri locale și județene! Pentru acest abuz legislativ, președintele PNL, Klaus Iohannis, a făcut o plângere penală contra inițiatorului Ordonaței, Liviu Dragnea, întrucât a făcut abuz în funcție. Tot legat de această ordonanță, în fiecare zi reprezentanții ACL pichetează și sediul Avocatului Poporului, care doarme și nu o atacă la Curtea Constituțională a României (CCR)! Dacă până la urmă nu o va ataca, atunci vom cere și demisia lui Ciorbea, care nu trebuie să uite că și PNL la susținut să ocupe această funcție – a concluzionat președintele Mustățea.

Liberalul Vasile Mustățea l-a ”dezmembrat” și pe liderul social al democraților giurgiuveni, Nicolae Bădălău, care afirmase cu câteva zile în urmă  că PSD are majoritatea în Consiliul județean. Am verificat personal azi ( n.red. vineri 12 septembrie), și nici un ales local nu a depus document în acest sens la registratura Consiliului județean (CJ). De fapt joi, 11 septembrie, eu am fost primul ales oficial care a depus la Secretarul CJ opțiunea pentru PNL. Este o aberație,  a mai precizat Vasile Mustățea, ceea ce spune Bădălău,  legat de faptul că eu aș fi susținut vreodată PSD! Tot așa este și afirmația legată de mine și PLR! Sper că prin această declarație am înlăturat orice suspiciune legată de faptul că aș pleca la PLR. De astăzi vor depune și ceilalți consilieri județeni liberali aceste documente. Ei și o parte din consilierii locali au venit deja la mine să le dau acceptul, pentru că nici o nouă opțiune nu se poate depune fără acceptul președintelui de partid din care ai făcut parte. Pe timpul celor 45 de zile ai voie doar la o singură opțiune.  Dacă m-ai semnezi încă una îți pierzi mandatul de ales. Opțiunile se depun la secretarul Unității Administrativ Teritoriale împreună și cu un document că ai fost acceptat în partidul respectiv…