Președintele CJ, Vasile Mustățea, în calitatea sa legală de inițiator de proiecte și ordonator de credite a convocat joi 16 octombrie, conform legii, o  ședință extraordinară, adăugând o ordine de zi ce cuprindea 7 proiecte de hotărâri, ultimul dintre ele referindu-se la eliberarea din funcția de vicepreședinte a lui Cristian Marciu, membru PSD ales pe lista USL în 2012 și vacantarea funcției ocupate de acesta. Între proiectele trecute pe ordinea de zi de Vasile Mustățea se aflau cele resprinse la ședința ordinară și care se refereau la: Rectificarea Bugetului propriu de venituri și cheltuieli al județului și a Bugetului instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii și subvenții, pe 2014; Aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții ”Reabilitarea și modernizarea traseului rutier Gogoșari – Giurgiu; Regulamentul privind aplicarea și perceperea tarifelor de utilizare a zonei drumurilor județene de către CJ; și Asocierea dintre județele Argeș, Dîmbovița, Giurgiu și Teleorman în scopul cooperării în domenii de interes comun, asociere care vizează accesarea de fonduri europene nerambursabile.

De la ședința extraordinară a CJ de joi, 16 octombrie, au lipsit, nemotivați, toți consilierii ce formează noua majoritate, mai puțin Cristian Marciu care , deși a fost prezent în sală,  nu a vrut să semneze procesul verbal de prezență! În această situație președintele CJ, Vasile Mustățea, s-a văzut nevoit facă celor prezenți, câteva precizări :

Domnul Marciu nu vrea să semneze prezența, fără dânsul suntem în sală doar 14 iar cvorumul necesar pentru ținerea ședinței este de 16 consilieri! Sunt surprins că ședința a fost convocată de doi inițiatori, eu și grupul de 14 semnatari, tocmai pentru a lămuri unele proiecte nevotate la ședința ordinară. Atunci, după ședință și eu am crezut, ca și mulți alții, că dânșii nu au înțeles importanța și necesitatea proiectelor respective. Am crezut că din greșeală nu au rectificat bugetul, lăsând fără medicamente bolnavii de HIV – SIDA și fără indemnizații pe însoțitorii persoanelor cu dizabilități! N-am înțeles nici ce au avut cu locuitorii din municipiul Giurgiu și din Gogoșari când au resprins accesarea a 5 milioane de euro și nici de ce refuză asocierea cu trei județe tot în scopul accesării fondurilor europene nerambursabile! Astăzi am înțeles însă totul: Nu a fost neștiință, a fost lipsă de bună credință! Consilierii semnatari, în afara cadrului legal, a precizat Vasile Mustățea, au propus și modificarea Bugetului CJ fără să țină cont că este proiectul meu, și că doar președintele CJ poate supune dezbaterii și aprobării bugetul instituției. În plus, ei au cerut eliberarea lui Dumitru Gavrilă din funcția de vicepreședinte … atunci de ce nu au venit la ședință?! Absența lor demonstrează că la cei de la PSD și la aliații lor primează doar interesele de partid și cele personale, în detrimentul intereselor cetățenilor! Eu am convocat ședința de azi luni, 13 octombrie, iar ulterior domnul Cristian Marciu a venit cu altă solicitare”.

Cristian Marciu, deși nu era prezent legal la ședință întrucât nu a semnat prezența, a intervenit peste precizările președintelui Vasile Mustățea, strigând cât îl țineau plămânii ”Nu este adevărat. Legea prevede clar cum fiecare parte poate convoca ședința, și avem acest drept”.

Social democrații giurgiuveni și aliații lor au devenit astfel fără voia lor mai răi decât virusul care provoacă noua maladie ”EBOLA”! Ei ”condamnă” prin acte politice oamenii la multă suferință! Îi lasă fără medicamentele necesarii tratării unei grave boli, îi lasă fără bani pe cei și așa loviți de soartă, și nu în ultimul rând îi condamnă la subdezvoltare pe cetățenii care trăiesc de-a lungul Drumului județean Giurgiu – Gogoșari! În schimb se bat peste tot cu pumnul în piept că sunt buni români și că se luptă pentru asigurarea protecției sociale! Cum? S-a văzut! Convoacă ședințe și nu vin la ele! Oare pe cine crede PSD și aliații lor că pedepsesc atunci când nu sunt de acord cu proiectele sociale și economice care privesc bunul mers al județului, … s-au poate așa i-a sfătuit să facă Victor Ponta și Liviu Dragnea (care culmea este din Teleorman, județ cu care se dorea asocierea!).

În finalul ședinței, care nu a avut final pentru că nu s-a ținut, după un scurt schimb de replici lămuritoare asupra modului cum se poate convoca o ședință extraordinară cu secretarul Florian Dinu, nemaiavând nimic de spus președintele CJ, Vasile Mustățea, a menționat doar ”Văd că azi legea se respectă după cum vrea fiecare! La revedere!”

Heliade CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.