1-216

Avem 7.879 de bogaţi cu firme sărace.
    Cele  aproape opt mii de  persoane cu averi fabuloase sunt propuse  pentru verificarea amănunţită, după ce au fost selectate de ANAF din rândul celor 132.246 de contribuabili cu diferenţe mai mari de 10% între veniturile estimate şi cele declarate.

În prima grupă de risc intră patronii bogaţi de firme sărace, în a doua persoanele cu patrimoniu semnificativ, dar fără activităţi economice, iar în a treia persoanele din showbiz.

Dintre cei 5.399 de contribuabili vizaţi pentru prima serie de verificări aprofundate, 313 vor fi luaţi la puricat de 60 de inspectori. După ce au trecut prin furcile caudine toate cele 14.365.236 de persoane care au venituri impozabile în România, inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au ajuns la concluzia că trebuie verificate în profunzime veniturile a 7.879 de bogaţi cu firme sărace sau persoane fizice care au un patrimoniu semnificativ fără a desfăşura vreo activitate economică, sau persoane fizice care activează în domeniul showbiz-ului şi ale căror venituri sunt considerate extrem de volatile.