bancnoteSalariul minim ar putea creşte până la urmă la 1200 de lei din ianuarie anul viitor.

 Guvernul va decide în ultima şedinţă a sa  din acest an, pe 30 decembrie, dacă majorează sau nu salariul minim.Dacian Cioloş a anunţat că lucrul ăsta va fi aflat   până la finalul anului. Pentru acest lucru  s-au dat și două  variante: majorarea necondiţionată la 1200 de lei, aşa cum cer sindicaliştii şi majorarea la acest nivel, însă cu o condiţie: taxele şi impozitele să rămână la valoarea actuală, aşa cum au propus angajatorii.Patronatele au pus însă o condiţie: mărirea de 150 de lei să nu fie impozitată.

Discuţiile cu sindicatele vor fi reluate pe 28 decembrie.Ministerul Muncii a chemat la negocieri sindicatele şi patronatele. 

(Jurnal)

 

2 COMENTARII

  1. Mai mult ca sigur că salariul minim va creşte,fiindcă blândul domn Ciolos a dovedit că este un om onest și are bunul simț să recunoască progresele înregistrate în guvernarea precedentă,puse în evidenţă de organisme internaționale precum Agenția de Rating Moody’s și Eurostat. De aceea a declarat de la început că va respecta legile votate de Parlament și va prelua din Bugetul lăsat de vechiul guvern principalii indicatori economici,ceea ce a si făcut.Iar doamna ministru de la finanţe,care a afirmat că românii pot munci și pe doi lei (adică să se mulțumească și cu fărâmituri), nu numai că nu si-a dat demisia,dar nici nu si-a cerut scuze.
    C-asa-i românul când se veselește,pentru unii mumă,pentru alții ciumă!

    • Si care sunt progresele inregistrate in guvernarea precedenta ? Ia arata in Giurgiu, ce obiectiv economic a inregistrat progrese in guvernarea precedenta ? Ce investitii au fost facute in guvernarea precedenta ? La sfarsitul guvernarii au fost minus 10 Km. autostrada. Ce crestere economica este aia in care ai deficitul egal cu cresterea economica. A scazut numarul de someri in guvernarea precedenta sau a scazut numarul celor care primeau somajul ? Cresterea economica prin cresterea conumului este o crestere economica nesanatoasa, care in curand nr va duce la situatia economica dupa guvernarea lui Tariceanu. Uitasem de hala de peste a lui Barbu, cea mai mare realizare economica.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.