Un bărbat în vârstă de 36 de ani din judeţul Giurgiu, aflat în urmărire naţională pentru comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei, a fost prins de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Compartimentul Urmăriri Giurgiu, în timpul unei acţiuni de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional, desfăşurată pe raza judeţului, informează luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu.

‘În timpul acţiunii de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional, în comuna Letca Nouă, poliţiştii l-au identificat şi reţinut pe T. Niculae Florin, de 36 de ani, din comuna Letca Nouă, satul Letca Veche, judeţul Giurgiu, urmărit naţional, care poseda un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Bolintin-Vale, fiind condamnat la şase luni pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei’, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, Mirela Gheţa.

Bărbatul urmărit a fost depus la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Giurgiu. Acţiunile desfăşurate de poliţişti la acest final de săptămână în judeţul Giurgiu au urmărit prevenirea, descurajarea şi combaterea fenomenului infracţional prin aplicarea cu fermitate a legii şi creşterea vizibilităţii forţelor de ordine publică în zonele de risc criminogen.

La activităţi au participat 63 de poliţişti de ordine publică, 25 de la poliţia rutieră, 27 de la alte formaţiuni şi 28 de jandarmi care au acţionat pe căile de comunicaţie, în discoteci şi unităţile de alimentaţie publică cu program prelungit şi au avut ca scop prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale.

În timpul acestor activităţi, au mai fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8. 344 de lei, persoanelor care nu au respectat prevederile legale, au fost reţinute şapte permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate nouă infracţiuni şi au fost identificate nouă persoane suspecte de comiterea faptelor penale la regimul rutier.

AGERPRES