UNPR-ul-confirma-sprijinul-pentru-propunerea-presedintelui-Iohannis-cu-privire-la-desemnarea-unui-nou-premierDragnea nu este dispus să renunțe la alianțe  pentru parlamentare atât cu UNPR-ul cât și cu ALDE  

 În timp ce Liviu Dragnea declara miercuri, la finalul reuniunii Biroului Permanent Național, că PSD-ul nu are de gând să rupă alianța cu UNPR, liderul liberalilor, Alina Gorghiu  declara la rândul ei, celor de la  Adevărul Live că discuțiile dintre PNL și UNPR sunt văzute drept „o drama nationala„!

Liviu Dragnea a dorit să sublinieze faptul că PSD  nu are de gând să rupă această alianță cu UNPR: Niciodată n-am distrus sau nu am vrut o alianță pe care am avut-o, sperăm ca astăzi, mâine, în zilele următoare, conducerea UNPR să aibă o poziție clară față de toate informațiile care au ieșit în spațiul public în legătură cu o posibilă fuziune sau colaborare cu PNL. Când vom avea această declarație publică, ne vom întâlni din nou și vom stabili calendarul întâlnirilor spre a decide împreună în ce formă mergem în alegerile parlamentare din toamnă”, a mai spus Dragnea.

Deși președintele PSD a adăugat că a discutat cu liderul UNPR, Valeriu Steriu, de la care a primi asigurări că nu va fi o fuziune cu PNL , situația în teritoriu pare să stea altfel. Într-un scurt dialog avut în cursul zilei de miercuri, 22 iunie, cu președintele UNPR Giurgiu, deputatul Viorel Teodorescu,  acesta ne spunea că Biroul Politic Național al partidului este mandatat să poarte negocieri atât cu PSD cât și cu PNL în vederea alegerilor din această roamnă. Este evident faptul că după plecarea lui Gabriel Oprea de la conducerea partidului , UNPR-ul nu a mai constituit o forță, variant PNL fiind probabil mai degrabă o măsură menită să creeze o stare de presiune la nivelul social democraților.

Problema se pune dacă mergem împreună la aceste alegeri parlamentare PSD-ALDE, PSD-UNPR, PSD-ALDE-UNPR sau separat. Trebuie să vedem care este cea mai bună variantă, dar și într-un caz, și în altul trebuie să știi cum porți discuția cu parteneri în care ai încredere sută la sută, așa cum suntem cu cei de la ALDE”, a adăugat Dragnea. Zis și făcut! La ședința de constituire a noului CJ Giurgiu, de vinery 24 iunie, social democrații s-au ținut de cuvânt , numind un consilier ALDE ca vicepreședinte, este vorba despre Vasile Andronache.

De partea cealaltă , Alina Gorghiu a spus: Noi nu avem dialog cu domnul Oprea. Noi avem dialog cu presedintele UNPR, domnul Valeriu Steriu. Nu vreau sa discut despre Gabriel Oprea. Noi avem niste criterii foarte clare. Orice evenutala alianta a PNL cu altcineva trebuie sa respecte criteriile de integritate. Aceasta este premisa de la care pornim in orice discutie”, a adaugat liderul PNL, deși în privința lui Dumitru Beianu, liderul PNL Giurgiu care s-a plimbat pe la nu știm câte partide, criteriile de integritate nu au mai fost deloc respectate.  
Gorghiu a mai declarat că luni 27 iunie, se va lua o decizie în privința viitoarelor alianțe, în Biroul Politic National al PNL. Să așteptăm până luni…

(Florian TINCU)