61857194Concetăţeanul nostru, Răzvan Cuc, Ministru al Transporturilor   preciza într-un interviu oferit la începutul acestei luni pentru capital.ro că 2017 înseamnă încă puţin peste 90 km de autostradă deschişi traficului: „Am avut primul episod legat de cei 15 km între Lugoj şi Deva, unde am hotărât să fie deschis traficul numai când avem toate datele privind siguranţa oamenilor. Pe acest tronson sunt de executat încă aproximativ 3.000 metri de şanţ pentru scurgerea apelor.

Răzvan Cuc a fost ferm în decizia sa de a monitoriza toate lucrările existente, pentru a se asigura că toţi cei implicaţi depun eforturi pentru finalizarea acestor proiecte în parametri optimi: Nimeni nu mai stă în birou. Unităţile de implementare proiecte nu trebuie să se îngroape în hârtii, toată lumea pleacă pe şantier. Nu se poate face treabă doar cu un simplu schimb de adrese între beneficiar, antreprenor şi consultant”, a declarat oficialul guvernamental.

Ministrul Transporturilor a anunţat totodată că, periodic, va inspecta şantierele de infrastructură: „Vom deschide cei 15 km din lotul 2 Lugoj-Deva, apoi loturile 3 şi 4. Între Sebeş şi Turda, se deschid traficului loturile 3 şi 4, cât şi ultimii kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti. Nu dăm drumul unor sectoare de autostradă în condiţii nesigure, mai ales unde avem antreprenori cu probleme, fără a avea garanţii că aceste lucrări au fost executate corect.

Ne-am luat măsuri de siguranţă, am crescut garanţia lucrărilor de la patru la opt ani. Constructorii sunt plătiţi la timp, lucrările trebuie executate la timp. Păstrăm şi o parte din garanţia de bună execuţie. De la sfârşitul acestui an, în afară de mici porţiuni, vom circula pe autostradă între Sibiu şi Nădlac”, a punctat Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a menţionat că proiectul prioritar al Guvernului Grindeanu în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi este autostrada Sibiu-Piteşti: „Prin programul de guvernare, ne-am asumat finalizarea Coridorului IV. Proiectul Sibiu-Piteşti este pentru exerciţiul 2017-2020, finalizarea acestuia depinde de eventualele proceduri de contestaţie. Am solicitat să văd toate problemele identificate pe tronsoanele de autostradă din România, nu dăm termene fără un fundament concret”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Jurnal

1 COMENTARIU

  1. Zice cuc: „Păstrăm şi o parte din garanţia de bună execuţie.” Garantia de buna executie este acea suma, procente din valoarea lucrarilor decontate, de care beneficiarul lucrarilor poate dispune in cazul in care antreprenorul nu realizeaza remedierile care se impun in perioada de garantie a lucrarilor. Deci in nici un caz nu pastrezi aiurea „o parte din garantia de buna executie”. Garantia de buna executie se opreste in conditiile legii si nu ca vrea cuc. A vrut sa faca pe desteptul dar mai bine tacea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.