646x404-1După cu probabil cei mai mulţi dintre d-stră aţi aflat, Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor au demarat anchete după ce o femeie de 68 de ani a murit recent la Spitalul de Arşi din Capitală în urma unei transfuzii de sânge greşită. Rapoartele au arătat că unitatea de transfuzii a acestui Spital funcţiona de peste un an de zile fără autorizaţie de funcţionare. Iată de ce am încercat să aflăm care este situaţia şi la noi în Municipiu.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, potrivit declaraţiei managerului instituţiei, dr. Elena Dinu, pentru publicaţia noastră, unitatea de transfuzii sanguine este autorizată de anul acesta, deci nu sunt probleme în acest sens. Întrebată de ce tocmai anul acesta unitatea a primit avizul de funcţionare şi cum a funcţionat ea până acum, fără acest aviz, dr. Elena Dinu ne-a explicat că nu are astfel de cunoştinţe, în condiţiile în care domnia sa a preluat conducerea Spitalului la sfârşitul anului trecut, dar ne-a îndrumat către veche conducere a instituţiei, respective către fostul manager al Spitalului,  dr. Mihai Petre. Contactat telefonic, acesta ne-a precizat că în timpul mandatului domniei sale, unitatea de transfuzii sanguine a funcţionat fără niciun fel de probleme în baza unui aviz global, ce a fost acordat pentru toate secţiile din cadrul Spitalului, şi că  anul acesta unitatea de transfuzii a primit aviz de funcţionare separat, fapt ce a presupus îndeplinirea unor condiţii suplimentare pentru ca acesta să poată fi acordat.

În sistemul sanitar românesc funcţionează la acest moment 108 unităţi sanitare publice şi 34 unităţi private fără unităţi de transfuzie sanguine autorizate, mai informează Ministerului Sănătăţii, după ce a realizat o centralizare a situaţiei.

Teodora NICOLAU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here