Politistii_de_frontiera  Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu  ( P.T.F. Bechet) au descoperit, ascuns un cetăţean marocan care încerca să intre ilegal în România;

În data de 14 decembrie, în jurul orei 13.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară,  cetăţeanul polonez de origine tunisiană Naceur B., la volanul unui autoturism marca Toyota, înmatriculat în Polonia.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit, între banchetele autoturismului, acoperit de bagaje, un bărbat fără documente de călătorie.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean marocan, în  vârstă de 19 ani. Acesta a declatat că a fost preluat din Atena-Grecia, în seara zilei de 13 decembrie, de către cetăţeanul polonez, cu care se află în relaţii de rudenie, cu intenţia de a ajunge în Polonia.

Cetăţeanului polonez i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de racolare, îndrumare, călăuzire şi transport, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, iar cetăţeanului marocan pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat a României.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celui în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, cetăţeanul marocan a fost predat Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(JGR)