Se pare că unii se pregătesc de pe acum pentru perioada sărbătorilor de iarnă în care petarda e la fel de aprciată precum carnea de porc . De aceea nu ne miră faptul că poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu  (SPF Calafat ) au depistat un cetăţean român care intenţiona să introducă ilegal în ţară o cantitate uriașă de materiale pirotehnice . 

În data de 1 octombrie, ora 1.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat ( judeţul Dolj),  s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un microbuz marca Fiat, cetăţeanul român Gelu P., în vârstă de 38 de ani. Cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii  de frontieră au descoperit în interiorul microbuzului,  ascunse printre cutiile cu legumele declarate, 20 de baxuri cu materiale pirotehnice cu inscripţia TROPIC FIRE BG KO203T, MARCH CRACKER 3S  și anume 100.000 de petarde din categoria 4,  pentru care cetăţeanul român nu a putut prezenta documente de provenienţă şi nici autorizaţie de deţinere, transport, comercializare şi import pentru articole pirotehnice.

Poliţiştii de frontieră au reţinut întreaga cantitate de petarde în valoare de 1200 de lei în vederea continuării cercetărilor, iar persoanei în cauză i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept. (Jurnal)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here