Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu  ( P.T.F. Calafat) au descoperit un cetăţean străin  care intenţiona să achite taxa de pod cu o bancnotă falsă .

 Marți  16 decembrie, ora 1.00, dimineața, poliţiştii de frontieră  au fost sesizaţi de către un controlor de trafic din cadrul Agenţiei de Control şi Încasare Calafat, cu privire la faptul că un cetăţean maghiar a încercat să plătească taxa de pod cu o bancnotă de 20 de euro, falsă. În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii noştri, s-a constatat faptul că persoana în cauză este cetăţeanul maghiar Laszlo S., în vârstă de 42 de ani, iar în urma examinării bancnotei a reieşit că aceasta nu prezintă elementele de siguranţă ale uneia autentice.

Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota era falsă şi că a primit-o ca rest în Bulgaria. Bancnota au fost reţinute pe bază de dovadă, iar în cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii tentativă de punere în circulaţie de valori falsificate. (Jurnal)