Există o sintagmă care spune ”Interesul poartă fesul” dar nu mii de căciuli ca în cazul de față . Așa se face că poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit în semiremorca unui camion, peste patru mii de  căciuli, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean turc intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

Luni 15 decembrie, ora 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu,  s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Daf, cetăţeanul turc Mehmet D., în vârstă de 49 de ani, care transporta  mărfuri din Turcia pentru România. Cu ocazia controlului de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că în semiremorca autocamionului se aflau  4752 căciuli, toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute. Existând suspiciunea că sunt contrafăcute, bunurile în valoare de 213.840 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vedera continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit şoferului turc acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de  punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate. În concluzie se aplică sintagma:  la tot acest prejudiciu ”turcu plătește!” (Jurnal)