migranti2-politia-de-frontiera-arad

 

Cam așa au fost prinși migranții ascunși în TIR-ul condus de cetățeanul turc, în timp ce din cauza căldurii și a lipsei de aer copiii începuseră să plângă, zgomotele trădând locul în care erau ascunși…  

 

Luni 11 mai, în Punctul de Frontieră Giurgiu a avut loc una dintre cele mai spectaculoase acțiuni de destructurare a unei bande de migrație clandestină și cu siguranță cea mai mare captură de până acum la Giurgiu.

La primele ore ale dimineții zilei de 11 mai, un cetățean turc (A.S.) în vârstă de 53 de ani, a fost prins în flagrant în timp ce oferea mită 1500 euro unui cadru al Poliției de frontieră (I.T.) pentru ca acesta să nu dispună un control amănunțit asupra autotrenului cu care cetățeanul turc s-a prezentat pe sensul de intrare în țară. După realizarea flagrantului ofițeri din cadrul ITPF Giurgiu și DGA Giurgiu,  cu sprijinul organelor vamale au desigilat compartimentul marfă descoperind 37 de persoane, cetățeni sirieni (24 de bărbați , 6 femei și 7 copii cu vârste începând de la 1 an!). Se pare că cetățeanul turc preluase grupul de migranți dintr-o parcare, în apropierea capitalei Bulgariei (Sofia)  , sirienii având intenția de a ajunge în Germania.

Se pare că în acest mod a fost destructurată ( aproape total), o filieră din care fac parte cetățeni sirieni, bulgari și români din care unii se pare că sunt chiar funcționari ai statului.

Acțiunea a trecut aproape neobservată fiind făcută cu mare discreție de către ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (Servicul județean Anticorupție Giurgiu) sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu și cu sprijinul cadrelor Poliției de Frontieră Giurgiu şi DIPI Giurgiu.

La acest moment cetățeanul turc se află în arestul Poliției, declarația lui dând fiori reci unor funcționari ai statului…fiind începută urmărirea penală asupra acestuia pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, prevăzută și pedepsită de Art. 290 C.P cât și pentru trafic de migranți, procurorul dispunând măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca suspectul să fie prezentat Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea de luni de la Giurgiu este cea mai mare captură de migranți la Frontiera cu Bulgaria , de până acum.

(Jurnal)

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.