DSC07696

         În data de 22 iunie, ora 07.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean turc la volanul unui autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia – România.

          Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport și al pasagerilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, mai multe pungi din plastic în care se aflau 168 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin cetățeanului turc Mehmet T., în vârstă de 24 de ani, pasager al autocarului. Acesta a declarat că a nu deține documente de proveniență sau certificate de calitate pentru bunurile mai sus menționte și că le-a cumpărat dintr-un bazar din Istanbul intentionând să le comercializeze în diferite piețe din București.

Bunurile în valoare totală de aproximativ 33.000 lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

(Jurnal)