Poliţiştii giurgiuveni efectuează cercetări faţă de un tânăr ilfovean ce a încercat să fugă de poliţişti după ce furat mai multe bunuri din casa unui cetăţean din Câmpurelu după ce pentru a transporta prada furase şi un autoturism.

În noaptea de 15/16 septembrie, poliţiştii Municipiului Giurgiu au fost sesizaţi de un bărbat de 48 ani, din municipiul Bucureşti, cu privire la faptul că o persoană necunoscută îi fură din locuinţa de vacanţă, situată în comuna Colibaşi, satul Câmpurelu. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii Postului de Poliţie  Colibaşi, ocazie cu care, la aproximativ 200 metri de locuinţa păgubitului, au observat un autoturism înmatriculat în străinătate, în apropierea căruia se afla un bărbat , care la vederea organelor de poliţie a rupt-o la fugă, pe câmp.
După numai câteva ore, poliţiştii Postului de Politie Colibaşi împreună cu poliţiştii Secţiei nr. 2 de Poliţie Rurală Comana l-au identificat pe autorul furtului. El este S. M., un tânăr de 17 ani, din comuna Cernica, judeţul Ilfov. Autoturismul găsit în apropierea locului săvârşirii faptei a fost transportat la sediul postului de poliţie unde, în portbagajul acestuia, au fost descoperite lucrurile furate (un motoferăstrău electric şi o serie de cabluri electrice), despre care persoana vătămată a declarat că îi aparţin. Prejudiciul în valoare de aproximativ 500 lei a fost recuperat în totalitate şi predat proprietarului.
Cercetările au scos la iveală faptul că în noaptea de 15/16. septembrie , hoţul a furat autoturismul aparţinând lui T. Ş., din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu, pe care l-a condus, fără a poseda permis de conducere, pe Drumul Judeţean 412, pe raza comunei Colibaşi, după care a pătruns în curtea locuinţei lui S. I., prin escaladarea porţilor de acces. Ajuns aici, dintr-o baracă, prin forţarea cu un levier a lacătului care asigura uşa de acces, a furat un motoferăstrău electric şi cablu electric din cupru, în lungime de aproximativ 25 metri.
Autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul Postului de Poliţie Colibaşi, urmând a fi predat de poliţişti, proprietarului, asupra tânărului efectuându-se  cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de furt al unui vehicul, săvârşit în scopul de a-l folosi pe nedrept, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi furt calificat, urmând ca după finalizarea cercetărilor, dosarul de urmărire penală să fie înaintat unităţii de parchet cu propuneri legale corespunzătoare. (Marian TARU)