prostituateUn român a fost condamnat la 44 de ani de închisoare de instanţa supremă din Spania, după ce a fost găsit vinovat de proxenetism, de maltratarea prostituatelor şi de trafic de persoane, relatează site-ul ElEspanol.com, citat de Mediafax.

Cetăţeanul român, care era şi liderul unei reţele de proxenetism ce exploata românce, a fost găsit vinovat de sechestrare, trafic de persoane şi maltratarea prostituatelor. Instanţa supremă din Spania a decis condamnarea lui Iulian T. la o pedeapsă-record de 44 de ani de închisoare!

De asemenea, alţi 13 membri ai reţelei de proxenetism au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între un an şi 31 de ani de închisoare.

Hotărărea  instanței ar trebui să constituie o  bună practică și pentru pedepsele din  codul nostru penal, mult prea blânde și mult prea permisive cu infractorii periculoși. La noi pedepsele sunt foarte mici, iar perioadele de detenție  uneori se transformă în mici concedii de odihnă , locuri din care infractorii periculoși își dirijează mai departe rețelele, celule fiind transformate în mini  camere de hotel.  Legile, mai ales din sfera penalului, ar trebui să fie clare și dure, menite să descurajeze  rata infracționalității…

 Din nefericire  proxeneții noștri  sunt  în multe cazuri lăsați liberi, conduc bolizi de lux, sunt însurați formal cu câte o fătucă de consum care să îi permită ”peștelui” să se scalde în bani și într-o viață fără de grijă, singurele emoții  fiind date de pierderile de la casele de pariuri unde semnează săptămânal condica.  Proxenetismul pe plaiurile mioritice este asimilat  ca o afacere de familie girată uneori chiar de autoritățile statului, iar când sunt prinși pedepsele sunt între doi și șapte ani . Însă dacă recită frumos, se închină corespunzător, citesc  reviste religioase, scriu caligrafic și plantează panseluțe pedepsele de reduc simțitor și administratorii de trupuri și suflete vândute cu ora redevin prosperi oameni de afaceri. Mai nou peștii au început și ei să devină scriitori…

(M.TARU)