În data de 15.09.2014,  în jurul orei 20.15, în zona de competență a polițiștilor de frontieră Giurgiu, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat ( judeţul Dolj),  s-a prezentat  pentru a intra în ţară cetăţeanul polonez Marek M., în vârstă de 54 de ani, conducând un autocamion marca Renault.

După efectuarea controlului de frontieră, şoferul autocamionului, intenţionând să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, a înmânat acestuia două bancnote de 100 de euro. În urma examinării bancnotelor, s-a constatat faptul că acestea nu prezintă elasticitatea unora autentice. În urma verificării cu dispozitivul automat de citire, acesta nu a recunoscut bancnotele. Cetăţeanul polonez a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnotele sunt false şi că le-a primit ca rest în Grecia.

Bancnotele au fost reţinute pe bază de dovadă pentru continuarea cercetărilor, iar polonezului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate. (Jurnal)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.