În satul Cetatea a fost confirmat, recent, un nou caz de Pestă Porcină Africană. Este vorba despre gospodăria unui localnic, lucru care, însă, nu poate fi confirmat de conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu. 

Motivul este legat de concediul în care se află, de câteva zile, directorul DSVSA Giurgiu, Loredana Pițuru, un concediu venit, surprinzător, la circa trei luni de la numirea pe post. 

Surse au precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, faptul că directorul Loredana Pițuru și-ar petrece concediul la Istanbul, locație „vizitată” lunar pentru – spun aceleași surse – aprovizionarea cu marfă pe care, mai apoi, o comercializează în municipiu. Întrucât nu am reușit să luăm legătura cu directorul DSVSA Giurgiu, nu putem nici confirma, nici infirma aceste informații, urmând ca, la revenirea din concediu a doamnei Pițuru, să luăm un punct de vedere referitor la aceste zvonuri. 

Mai mult, un alt aspect destul de ciudat, în afara concediului surprinzător de rapid al directorului executiv, este menținerea, de către PNL, a unui social-democrat (Liviu Florescu) în funcția de director adjunct.

(Jurnal)