1169Detaşamentul de pompieri Giurgiu a intervenit sâmbătă 23 mai, la ora 11.04 – la un incendiu de  vegetaţie uscată chiar în municipiul Giurgiu. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă. În incendiu a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp. Cauza probabilă a incendiului a fost o flacără deschisă.

A doua zi, Luni 25 mai, la ora 02.35  echipajul de pompieri a intervenit în sprijinul echipajului SAJ pentru transportarea unei persoane în vârstă de 65 ani din ambulanţa SAJ în locuinţa acesteia.

Puțin mai târziu, la ora 3.50  a izbucnit un incendiu într-o locuinţă din comuna Gostinu care din fericire nu a înregistrat victime. La faţa locului s-au deplasat 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă. În incendiu au ars un calculator, un televizor, o maşină de spălat,  două fotolii,  două şifoniere, mobilier de bucătărie, covoare, articole de îmbrăcăminte, acte de identitate şi de proprietate, acoperişul învelit cu tablă pe astereală din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp. Cauza probabilă a incendiului a fost un fulger fulger.

De precizat că duminică 24 mai,  la ora 18.45 ,  specialiștii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Giurgiu s-au deplasat la o solicitare venită din partea unui locuitor din comuna Malu , de unde s-a ridicat o ghiulea de fum. Ea a  fost transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă pentru a fi distrusă ulterior. (Jurnal)