Cu cinci luni în urmă poliţiştii Postului de Poliţie Băneasa erau sesizaţi de S. D. L., de 62 ani, din municipiul Bucureşti, în dimineața zilei de 29 iunie, că persoane necunoscute i-au spart casa de vacanţă, pe care o deţine în comuna Băneasa, furându-i mai multe bunuri electrice respectiv electronice.

La data de 25 noiembrie, poliţiştii Secţiei nr.7 de Poliţie Rurală Băneasa şi Postului de Poliţie Băneasa l-au identificat pe principalul suspect, în persoana lui S. G. S., de 25 ani, din comuna Băneasa, judeţul Giurgiu, care în perioada 24-28.06.2013, a pătruns prin îndepărtarea unor ţigle de pe acoperişul casei, în pod şi apoi prin gura de vizitare a acestuia, în locuinţă, furând un televizor, un aparat de sudură (artizanal), două staţii de emisie – recepţie şi o lanternă tip proiector, prejudiciul fiind estimat la suma de 800 lei. În prezent se efectuează cercetări faţă de autor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În aceeași zi, la ora 14.56, poliţiştii Municipiului Giurgiu au fost sesizaţi prin de un bărbat din comuna Stăneşti, judeţul Giurgiu, cu privire la faptul că mai multe persoane taie ţeava metalică din sistemul de irigaţii, ce aparţine Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Giurgiu, situată în extravilanul satului Onceşti ( comuna Stăneşti).

În urma celor sesizate poliţiştii Postului de Poliţie Stăneşti, au găsit în curtea locuinţei lui Ţ. P. (pe raza satului Onceşti), o ţeavă metalică cu diametrul de 30 milimetri şi lungimea de 3.40 metri, ce corespundea porţiunii tăiate din sistemul de irigaţii, despre care proprietarul a recunoscut că a sustras-o împreună cu M. M.-C. şi R. T., ambii din localitate.

Cei trei suspecţi sunt cercetaţi acum în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.