La finele lunii noiembrie 2011 Guvernul României emitea OG 190/2011 privind „guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice” având ca principală prevedere  introducerea unui sistem de management privat în cadrul întreprinderilor publice, regii autonome şi societăţi comerciale, în care statul deţine o pondere majoritară sau integrală.

În concordanţă cu această ordonanţă în perioada august – septembrie 2012 la sediul R.A.  AFDJ Galaţi  s-a desfăşurat selecţia administratorilor, ce a constat într-un concurs de ocupare a celor şapte posturi de administratori ai CA din  AFDJ Galaţi. Cu acest prilej Dan Ofiţeru a fost ales unul dintre aceştia în urma unei riguroase selecţii de CV-uri şi a unui examen extrem de laborios. Ofiţeru va ocupa această funcţie pe un mandat de patru ani. Amintim că la nivel de AFDJ Galaţi, Giurgiu deţine Secţia de Căi Navigabile ce are ca principal obiect de activitate „asigurarea condiţiilor de navigaţie pe sectorul românesc al Dunării, zona româno – bulgară”.

De remarcat faptul că numirea unui giurgiuvean în conducerea acestei regii se face după o întrerupere de peste două decenii. Întrebat care ar fi câştigul giurgiuvenilor, Dănuţ Ofiţeru ne declara că el constă în lobby-ul ce urmează al face Secţiei pentru atragerea mai multor surse de finanţare, pentru dotări şi investiţi cât şi pentru creşterea numărului de locuri de muncă pe care SCN-ul le-ar putea oferi.

„Multă vreme Secţia de Căi Navigabile Giurgiu a fost văduvită din acest punct de vedere. În timp ce în restul localităţilor Dunării de jos numărul salariaţilor a crescut, SCN Giurgiu s-a văzut an de an cu un personal tot mai mic. Este un mare câştig atât pentru Secţie cât şi pentru CN APDF SA Giurgiu, acest nou post oferindu-mi şansa  creării  unei punţi de colaborare strânsă între Companie şi AFDJ Galaţi, pe linia asigurării adâncimilor de navigaţie pe sectorul de jurisdicţie administrat de APDF Giurgiu”  ne mai spunea Dănuţ Ofiţeru. De precizat că în prima şedinţă a Consiliului de Administraţie concetăţeanul nostru a fost numit şi în comisia de audit al AFDJ Galaţi.

JGR