Într-o recentă conferință de presă scriitorul Mircea M. Ionescu, directorul Teatrului ”Tudor Vianu” ne declara că  actorii   vor evolua în aceste zile pe scene mari din Capitală și din țară (Brănești, Giurgiu și Pitești). Vom juca piesele ”Divorț în direct”, ”Făt Frumos și Prințesa bulgară” iar duminică, 16 noiembrie, vom participa la Festivalul Internațional al Teatrelor de Studio de la Pitești. Deși, este o piesă de studio datorită bunei reputații de care ne bucurăm la Pitești, a declarat Mircea M. Ionescu, vom juca ”Școala de proști”, în Sala Mare a teatrului din municipiu în fața unui numeros și cunoscător public de teatru. Este o comedie actuală și acidă scrisă de Mircea M. Ionescu. Spectacolul poartă semnătura lui Vlad Stănescu de la Teatrul Național din București și îi are în distribuție pe: Alexandru Mike Gheorghiu, Maria Teslaru, Alexandru Georgescu, Gabriela Munteanu și Mihai Rîpan- a mai spus Mircea M. Ionescu.

La Giurgiu, marți, 18 noiembrie, la Sala Studio, se va juca premiera ”TAJ MAHAL”, o comedie de Laurențiu Budău. Așa cum am aflat,  piesa este  scrisă de un băcăuan de la Teatrul Bacovia, care a câștigat Premiul I la Concursul ”Dramaturgie în doi, 2014”, de la Giurgiu. Este o premieră a stagiunii 2014-2015 realizată de Florin ANTONIU, avându-i în distribuție pe actorii giurgiuveni Violeta TEAȘCĂ și Toma VASILE. La finele lui noiembrie, pe 28, în Cafeneaua Artiștilor de la Teatrul ”Tudor Vianu”, în cadrul celui de al doilea proiect Giurgiu – Ruse se va desfășura ultima premieră din acest an, prilej cu care va fi prezentată piesa bulgară ”46 de pași”, regizată de directorul teatrului din Ruse. Cu această ocazie pe scenă vor evolua trei tineri de mare talent: Pavel BÎRSAN, Mihai Rîpan și Alexandra Popa, piesa prezentând chiar întâmplări din lumea teatrului. (H. Călin)

1 COMENTARIU

  1. Unu la mana, suntem in decembrie si toate evenimentele la care se face referire au avut deja loc. Doi la mana, nu se intelege la care actori ”ai nostri” se face trimitere cunoscut fiind faptul ca Teatrul Tudor Vianu nu mai are nici un actor in schema de personal. Are in schimb un director atat de capabil ca ocupa inca aceasta functie desi contractul ii este expirat si are si varsta de pensionare depasita. Asa ca finalul de an este olin pentru altii nu pentru teatru si nici pentru giurgiuvenii amatori sa vada noi spectacole in sala de la Giurgiu, nu sa mearga la Bucuresti cand vor sa vada o piesa.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.