copy-of-politie-1

În zilele de 26 şi 27 februarie, între orele 20,00-03,00, la nivelul judeţului Giurgiu, a fost constituit un grup de coordonare (compus din şefii Serviciilor de Ordine Publică, Poliţie Rutieră, Investigaţii Criminale, Investigare a Fraudelor şi Armelor, Explozivilor, Substanţelor Periculoase) care a acţionat în sistem integrat urmărind prevenirea, descurajarea şi combaterea fenomenului infracţional prin aplicarea legii cât şi prin creşterea vizibilităţii forţelor de ordine publică în zonele de risc criminogen. La această acţiune denumită generic SIGURANŢA au participat 95 de poliţişti, 41 de jandarmi şi 8 poliţişti de frontieră.

Activităţile întreprinse au avut caracter de simultaneitate, instalându-se o serie de filtre pe căile de comunicaţie, în 10 zone de acţiune. Grupele Serviciului de Intervenţie Rapidă au fost pregătite să acţioneze cu operativitate ca forţă complementară la acţiunile în sistem integrat. De menţionat că participanţii la această acţiune au aplicat 113 sancţiuni contravenţionale în valoare de 26.100 lei, constatându-se 15 infracţiuni, fiind identificate 9 persoane suspecte de comiterea unor fapte penale. Tot cu această ocazie a fost depistat un urmărit care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoare. Pentru amatorii de statistici amintim că pe categorii de infracţiuni situaţia este următoarea: 9 de natură economico-financiară, 4 infracţiuni la regimul circulaţiei, o infracţiune la regimul armelor şi o infracţiune de furt.

În zilele de 27 şi 28 februarie. în acelaşi interval orar (20,00-03,00), a fost organizată o altă acţiune în sistem integrat la care au participat de această dată 123 poliţişti, 24 jandarmi şi 4 poliţişti de frontieră, aplicându-se 91 sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.960 lei, constatându-se însă doar două infracţiuni, fiind identificate numai două persoane suspecte de comiterea unor fapte penale.

JGR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here