Pe DN5 în localitatea Remuş, în zona şcolii din localitate, astăzi , în jurul orei 12.56, un copil a fost acroşat pe trecerea de pietoni de un microbuz ce transporta persoane.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului de către poliţiştii Biroului Rutier Giurgiu s-a constatat că P.F., 47 ani, din Giurgiu, în timp ce conducea un microbuz cu călători, în direcţia Bucureşti, pe DN5, în zona Şcolii din Remuş, a acroşat un copilaş de patru ani, J.D.D., din aceeaşi localitate, minor ce s-a angajat, împreună cu bunica sa, în traversarea străzii regulamentar, pe trecerea de pietoni, semnalizată şi marcată corespunzător.

În urma impactului a rezultat accidentarea uşoară a pietonului, copilul  fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ulterior  victima a fost transferată către un spital din Bucureşti pentru continuarea investigaţiilor medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, poliţiştii rutieri continuând cercetările pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor exacte în care s-a produs evenimentul rutier. Pasagerii microbuzului societății Nelma Tour , au fost transferați într-un alt microbuz pentru a -şi continua drumul. (Marian TARU)